© Rootsville.eu

The Mystix
Rhythm and Roots (Live)


©Rootsville 2016

Het was zanger Jo Lilly die de groep ‘The Mystix’ in het leven riep. Daarvoor deed hij beroep op Boston’s Finest Musicians’ waardoor een soort superband tot stand kwam. Samen met Bobby Keyes, Matt Leavenworth , Jesse Williams, Marty Richards en Annie Raines bracht hij een band op de planken met artiesten die hun naam al meer dan verdiend hebben in het Americana-Roots genre. Met hun nieuwe ‘Live’ album staat de teller nu op zes.

Een van de kenmerken is de stem van Jo Lily en dat is eentje die al meer doorleeft klink dan menige anderen. Openen op dit album doen ze met de traditional ‘Long John’. ‘Midnight in Mississippi’ is de titeltrack van hun vorig album en een nummer dat door Jo zelf werd geschreven. Ook 'Blue Morning' en 'A Lifetime Worth Of Blues' zijn van zijn hand.

Dit album geeft perfect weer wat je kan verwachten op een concert van deze 'The Mystix'. Voornamelijk prachtige Americana met soms een kleine ondertoon van country blues zoals bij Jimmy Reed zijn 'Things Ain't What They Used to be'. Een beetje rock 'n roll zorgt altijd voor een goed sfeertje op een optreden en dat gebeurt hier ook met Carl Perkins zijn 'Boppin' The Blues'. Lekker swingend met Matt Leavenworth op de 'fiddle'.

Nog even naar de blues afdwalen doen deze Mystix met 'Whiskey and Wimmen' van de godfathjer van de boogie, John Lee Hooker. Je zou haast denken dat bij een rootsconcert niet voorbij wordt gegaan aan Johnny Cash en ook Jo en zijn band zullen dit icoon niet vergeten. Afsluiter van dit 'Live' gebeuren is 'Cry, Cry, Cry' en wij maar wenen dat het gedaan is...want Cash, daar lusten we toch allemaal pap van.


tracks:

01. Long John
02. You're The Best Lover That I Ever Had
03. To Ramona
04. Intro 1
05. Midnight In Mississippi
06. Blue Morning
07. A Lifetime Worth Of Blues
08. Intro 2
09. Jelly Roll
10. Things Ain't What They Used To Be
11. Intro 3
12. Hard Times
13. Intro 4
14. Boppin' The Blues
15. Goodbye Baby, Baby Goodbye
16. Whiskey And Wimmen
17. Encore
18. Hi-Line
19. Cry, Cry, Cry


more info:

year: 2016

artist: The Mystix

label: Independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

personnel:

Jo Lily
Bobby Keyes
Matt Leavenworth
Jesse Williams
Marty Richards
Annie Raines