© Rootsville.eu

The Pinder Brothers
Melancholy Sea

review: Freddie
©Rootsville 2016

Door het terug online gaan van Rootsville is er ook terug een samenwerking ontstaan met Peter Holmstedt van Hemifrån uit Zweden. Daardoor zijn er een hele lading CD’s toegekomen die eerder in 2015 zijn verschenen maar waarvan we toch vinden dat we ze jullie niet mogen onthouden...

Deze ‘The Pinder Brothers’ kenden hun oorsprong in Californië en meer bepaald in Sacremento. Matt en Michael Pinder zijn twee broers die het meest van de instrumenten op hun album ook zelf bespelen. Sommigen durven ze al eens te vergelijken met CSN&Y of ook al wel eens met Simon & Garfunkel maar dat vind ik persoonlijk een beetje te ver gegrepen.

Hun muziek huisvest zich in het genre alternatieve rock en nummers als ‘Talk To You’ en ‘Trust Being You’ passen perfect in dit straatje. Opener ‘Same Mistake’ en ‘Last Days Of Summer’ passen dan weer eerder in het pop-rock genre door hun melancholische aanpak van deze nummers.

Voor liefhebbers van het zoetzeme  aspect in de rock is deze ‘Melancholy Sea’ best wel aan te raden mede dankzij het goede schrijverstalent van deze The Pinder Brothers.


Tracks:

01 Same Mistake
02 Pale December
03 Talk to you
04 Trust Being You
05 Last Day Of Summer
06 Driving You Home
07 Crash Down
08 Pictures Of Rachel
09 Here We Go
10 Overboard
11 Summer Moon


more info:

year: 2015

artist: The Pinder Brothers

label: Independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)