© Rootsville.eu

The Refusers
Wake Up America


© Rootsville 2016

Wanneer je met een groep van Seatlle te maken krijgt denken we meteen aan ‘grunge’. Niet dat deze The Refusers een echte grunge band is maar in het vakje van alternatieve rock horen deze Michael Belkin, Steve Newton en Joe Dorian zeker thuis en daarbij mogen we drummer Brendan Hill zeker niet vergeten.

Het is moeilijk te zeggen in welk hokje deze The Refusers kan of mag plaatsen maar dat ze met vooruitstrevende teksten toch provocerend over komen is het minste wat je kan stellen. Met opener ‘Born To Rock’ weten ze je al rockend meteen wakker te schudden en ben je meteen bij de les. Met ‘Wake Up America’ nemen ze wel wat gas terug en krijgen we hier een rustiger nummer dat met een Santana look-a-like rifje begint maar mede door Seatlle legende Joe Dorian aan de keyboards soms een beetje lijkt op futuristische rock om dan weer terug naar de beginfase af te zwakken. Deze Joe Dorian heeft trouwens nog bij Santana gespeeld.

Het is mede door singer-songwriter Michael Belkin dat sommige nummers richting high energy rock worden gekatapulteerd al krijgen we met ‘You Won’t Read It In The NT Times’ iets totaal anders. Met nummers als ‘Backlash’ en ‘Big Pharma Pimp’ kunnen we stellen dat ze richting punk-rock uitgaan daar waar ze ‘Bubble People’ de jazzy toon aan weten te snijden.

Variatie is het minste wat je kan zeggen bij deze ‘Wake Up America’ en geloof me ook Europa zal wakker worden van deze The Refusers…


tracks:

01. Born To Rock
02. Wake Up America
03. You Won't Read It In The NY Times
04. Hang Te Bankers
05. Go Back To Sleep
06. Backlash
07. Who Is The World For?
08. American Dream
09. Information Junkie
10. 2 Big 2 Fail
11. Big Pharma Pimp
12. Bubble People
13. Shop Until You Drop
14. U R What U Eat
15. Professor Friedman's Magic Money Contraption


more info:

year: 2016

artist: The Refusers

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

The Refusers are

Michael Belkin
Steve Newton
Joe Dorian
Brendan Hill