© Rootsville.eu

The Rifters
Architecture of a Fire


© Rootsville 2016

Don Richmond en Jim Bradley kenden voor het oprichten van deze The Rifters elkaar al van bij ‘Hire Hands’. Als derde lid van deze groep werd beroep gedaan op Rod Taylor en als trio brengen ze een mix van country en folk muziek.

Hun roots moren we gaan zoeken in New Mexico en met de woestijn in gedachten kom je dan al vlug uit op easy listening country music. Twaalf tracks die je op zomeravonden doen weg mijmeren van alle realiteit  met nummers als ‘in a Land Where The Wild Birds Sing’  en ‘Life Up To Now’. Op dit laatste nummer komt de banjo van Don Richmond extra op de voorgrond en met ‘I Got News For You’ krijgen we heerlijk bluegrass voor de kiezen.

Met ‘John Lebleu’s Ghost Dance Medecine Shirt’ krijgen we een beetje een mix van TexMex-Cajun en Hillbilly sound een nummer dat zich lekker laat luisteren door toedoen van viool en accordeon. ‘Beautiful World’ is een heerlijke ballad die je zou doen vergeten in wat een wereld we eigenlijk leven, waarna ze verder gaan met een meer vrolijke two-step in ‘A Good Problem to Have’. ‘Charlie’s Lament’ is ol’ school hillbilly  en moesten er hier nog cowboys leven trokken we onmiddellijk de woestijn in…richting Horizon Line.


tracks:

01 The Architecture Of A Fire
02 A Hundred Miles
03 In A Land Where The Wild Birds Sing
04 I Got News For You
05 Life Up To Now
06 John Lebleu’s Ghost Dance Medicine Shirt
07 Beautiful World
08 A Good Problem To Have
09 I Can Live With That
10 Cadillac Song
11 Charlie’s Lament
12 The Horizon Line


more info:

year: 2016

artist: The Rifters

label: Howling Dog Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Don Richmond
Rod Taylor
Jim Bradley