© Rootsville.eu

The Robert Bobby Duo
Folk Art


© Rootsville 2016

Voor dit Robert Bobby Duo moeten we naar Pennsylvania om het echtpaar Bobby te kunnen ontmoeten. Robert Bobby oogstte in de jaren tachtig succes met The Speedboys. Wanneer singer-songwriters als deze Robert Bobby verder willen is het aangewezen om ‘madam’ basgitaar te leren spelen zodat ze samen de hort op kunnen.

‘Folk Art’ is een album met 11 prachtige americana folk waarvan de meesten zijn geschreven door Robert zelve. Eén van de opmerkelijkste cover op dit album is wel Whitfield & co hun ‘I Wish It Would Rain’ en ik denk niet dat The Temptations zoiets van deze song hadden kunnen maken. Een mooie ballad is het resultaat alsof het nummer nu pas werd geschreven.

Alle nummers worden ook in alle sereniteit aangevuld door de Ray Eicher op de pedal steel. Met nummers als 'Ted Williams', 'Mason Dixon Line' en zeker met het prachtige 'God Couldn't Wait' wordt nogmaals bewezen wat een natuurtalen hij wel is.

Met 'Blue Chevrolet' krijgen we hier een beetje een ander timbre met de shuffle die we kennen van The Beat Farmers die dit nummer al in 1986 wisten uit te brengen. Eindigen doen dit duo samen met zes andere muzikanten hier met 'Whatever I Fell For You' en Robert dat is veel!


tracks:

01 Constantly Tweaking
02 God Couldn’t Wait
03 Ted Williams
04 Dance Hall Girls
05 I Wish It Would Rain
06 Mason Dixon Line
07 My Baby Loves Her Man
08 Blue Chevrolet
09 Too Much Time
10 Fine As Wine
11 Whatever I Fell For You


more info:

year: 2016

artist: Robert Bobby

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians

Robert Bobby
Mrs. Bobby
Jeff Coleman
Peter Kinsley
Oliver Craven
Ray Eicher
Angelo M
Mark Rast