© Rootsville.eu

The Sumner Brothers
The Hell In Your Mind


©Rootsville 2016

The Sumner Brothers dat zijn Bob en Brian Sumner die hun debuut maakten in hun thuisland Canada in 2006. Hun debuutalbum ‘In The Garage’  was hun eerste wapenfeit en met deze ‘The Hell In Your Mind’ zitten ze aan nummer ‘3’. Het straatje waar deze singer-songwriters zich thuis in voelen is de elektronische folk-pop. Samen met de ritme sectie Mike Ardagh en Mike Agranovich  vormen ze deze ‘bro’s’ waarbij er nog de hulp van Elba Crumar werd ingeroepen voor de verfijning van de nummers door toedoen van een Yamaha DX7 keyboard en een klarinet.

Openen doen ze met ‘Last Night I Got Drunk’ en dan wordt het al bijzonder duister te noemen door de samenwerking van elektrische gitaren en andere elektronica. Op dit album prijken maar 8 nummers wat ergens normaal is te vinden want het volgende ‘Ant Song’ is er eentje van meer dan 7 minuten. Weerom wordt je in alle geheiminnigheid gepakt door deze ‘The Sumner Borthers’. Zo donker als de nacht.

Sommige nummers beginnen zo mysterieus dat het wel even nadenken wordt zoals met ‘It Wasn’t My Fault’ een nummer waarbij je nog het meest richting folk denkt. Variërend van alternatieve folk tot stevige elektro pop- rock zoals op ‘Go This One Alone’ het is even zigzaggen tussen verschillende emoties bij het beluisteren van deze ‘The Hell In Your Mind’.


tracks:

01 Last Night I Got Drunk
02 Ant Song
03 Giant Song
04 It Wasn’t All My Fault
05 Go This One Alone
06 Lose Your Mind
07 I’m Not Ready
08 My Dearest Friend


more info:

year: 2015

artist: The Sumner Brothers

label: Sumner Brothers Recordings

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

distribution: CD Baby

musicians:

Brian Sumner
Bob Sumner
Elba Crumar
Mike Agramovich
Mike Ardogh

special guests:

Derek DiFilippa
Erik Neikin
Max Zipursky
Jennifer Olson