© Rootsville.eu

The Two
Sweet Dirty Blues


© Rootsville 2016

The Two, helaas zien we dit duo veel en veel te weinig op onze festivals of in onze clubs. Is het misschien omdat ze geen Amerikanen zijn we weten het niet maar diegene die vorig jaar erbij waren in de AB tijdens de European Blues Challenge zullen dit bevestigen. Beter als dit kan country-blues niet meer worden. Vorig jaar in navolging van hun optreden voor de EBC brachten ze ook dit prachtige album uit welke ik door hun recente optreden op DLB on Stage nog eens in de kijker wil zetten.

Zelden of nooit konden twee akoestische bluesmannen met twee resonators me zo bekoren. The Two dat zijn Yannick Nanette die zijn roost vindt in het excotische Mauritius. Samen met Thieryy Jaccard weten ze beiden als nieman danders de menigte mee te nemen in hun reisje doorheen hun country en folk blues.

Op dit album vinden we 11 nummers waarvan er 10 zijn geschreven door dit duo. Een enkele cover en dat is het Creoolse 'Roseda', een nummer van een legende uit Mautitius, Alphonsi Ravaton. Openen doen ze hemels met het instrumentale 'Sky' en daarmee dromen we al lekker weg.

Nummers als 'Mojo On', Promiss' of 'Blues In My Bones' brengen de Delta zo naar Zwitserland en geven ook de eigenheid van de stem van Yannick bij zonder goed weer. Een stem die door merg en been kan gaan en ook zijn interactie met het publiek op de 'live' concerten zijn een blijvend moment in je geheugen.

Naast het indringende 'Roseda' is ook Mama Nette' gezongen in de moedertaal van Yannick Nanette en het schoolvoorbeeld dat een Zwitser het helemaal kan vinden met iemand van op een eiland. Ongehoorde samenspel van deze uitzonderlijke talenten. En pormotors laat u niet afschrikken door twee man met eenkel een resonator want geloof me je zaal of club zal ontploffen door deze twee.


tracks:

01. Sky
02. Mojo On
03. Roseda
04. Put On Ur Shoes
05. Promiss
06. Blues In My Bones
07. Mama Nette
08. King Size Bed
09. In The Night
10. Live My Life
11. On & On


more info:

year: 2015

artist: The Two

label: independent

 

musicians

Yannick Nanette
Thierry Jaccard