© Rootsville.eu

The Vaudevillian
Bringing Satan Down


©Rootsville 2016

Hou je van good ol’ ragtime muziek en plezier maken dan zit je samen met deze ‘Bringing Satan Down’ van The Vaudeville op de juiste golflengte. Deze in Hamilton Ontario ‘based’ trio brengen hun versie van ‘good footsompin’ music’. Niet vies van enige alcohol reisden ze als ‘The Vaudeville’ al doorheen Canada en de States en zelf ‘on the streets’ van New Orleans kon je hen al tegenkomen.

Hun muziek aan de muziek op het washboard, resonator en slappin' bass werken zo aanstekelijk dat je al bij het begin je dansgevoel moet proberen te onderdrukken. Voor al deze 'fun' staan Norah Spades, Jitterbug James en Piedmont Johnson garant. Hun mix van blues, ragtime en rock 'n roll was in de 20- en 30-tiger jaren enorm populair als onder de term Hokum of Raunchy Blues, een streeking die ook C.W Stoneking weer tot leven wist te brengen.

Laat je door deze 'The Vaudeville' meeslepen naar het einde van de drooglegging toen de mensen terug van het leven gingen genieten met in die ene hand whisky en in de andere een pijp, twee attributen die eigen waren aan het platteland. Ophitsende nummers zoals 'James Street Turnaround' en 'Sweet Honey Tighs' of schakel meteen nog een versnelling hoger met de 'Dry Bone SHuffle'.

Naast muziek maken of het drinken van 'moonshine' brouwen ze ook nog hun eigen 'Libido Tea' en daar zullen we ons maar tot onze eigen verbeelding beperken. Na 'Barton Blues' en 'Salty Dog' is er nu deze 'Bringing Satan Down' van deze The Vaudevillian en met dit album sleepte ze al onmiddelijk de 'Hamilton Music Award' in de wacht voor beste album in de Roots/Traditional categorie. Afsluiter 'Bringing Satan Down' is weerom een schoolvoorbeeld van hun Hokum blues en geniet van hun muziek met een glas van moonshine...and move your dancin' feets!

Tracks:

01 Broom Shooter
02 James Street Turnaround
03 Sweet Honey Thighs
04 Sail Away
05 Dry Bone Shuffle
06 Montreal To Memphis
07 Banjo Blues
08 Goin' To German
09 Grind So Fine
10 He's In The Jailhouse Now
11 The Duck's Yas Yas Yas
12 Viola Lee / Spidernest Blues
13 Bootlegger's Blues
14 Bringing Satan Down

 

more info:

year: 2016

artist: The Vaudevillian

label: Busted Flat Records

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Jitterbug James
Norah Spades
Piedmont Johnson

special guest:

Dan Edmont on piano