© Rootsville.eu

Thornetta Davis (US)
Honest Woman


© Rootsville 2016

Niet dat deze Thornetta Davis een nieuwe ster is aan het firmament want deze ‘Honest Woman’ is toch al haar derde full CD. En ook al opende ze reeds voor namen als Bonnie Riatt, Gladys Knight en de van ons heengegane Etta James toch werd ze meestal ook opgemerkt als backing vocal zoals  bij Bob Seger en Kid Rock.

Detroit was ooit het draaiende hart van Motown en dus is bij deze Thornetta Davis blues en soul in elkaar verweven. Vorig jaar werd ze door de Detroit Blues Society gekroond als 'Detroit's Queen Of Blues', een titel die ze meer dan verdient en waarbij deze 'Honest Woman' een bijdrage aan levert.

Thornetta Davis heeft een krachtige stem  maar kan ook haar nummers zeer melodieus laten overkomen. Voor bijna meer dan 25 jaar heeft ze de wereld al rondgereisd en toch is ze hier in onze contreien niet zo enorm bekend.  Op haar nieuwste album vinden we 13 nummers op terug die gaan van blues over Northern soul soms met een beetje gospel in zich zoals op het afsluitende 'Feels Like Religion'.

Openen doet ze met een gesproken intro die over de blues van haar zuster gaat, een intro die je dadelijk weet in te palmen alvorens ze er zelf aan begint met 'I Gotta Sang The Blues'. Met 'That Don't Appease Me' schakelt ze meteen een versnelling hoger en krijgen we een hele portie soul in haar blues. 'Set Me Free' is weerom zo een met gospel doordrongen blues die een meerwaarde krijgt door de backing vocals en het orgel.

Met 'I Need A Whole Lotta Lovin' (To Satisfy Me)' laat ze horen dat ook New Orleans niet zo ver meer weg is waardoor ze haar stempel als multi-singer songwriter nog eens extra in de verf weet te zetten waarna ze terug richting soulblues trekken met 'I'd Rather Be Alone'. Voor mij mag deze Thornetta Davis deze zomer op de affiches prijken van onze zomerfestivals waar ze het zeker en vast zal doen swingen...eerlijk waar ;-)


tracks:

01. When My Sister Sings The Blues
02. I Gotta Sang The Blues
03. That Don't Appease Me
04. Set Me Free
05. Am I Just A Shadow
06. I Need A Whole Lotta Lovin' (To Satisfy Me)
07. I'd Rather Be Alone
08. I Believe (Everything Gonna Be Alright)
09. Sister Friend Indeed
10. Get Up And Dance Away Your Blues
11. Can We Do It Again
12. Honest Woman
13. Feels Like Religion


more info:

year: 2016

artist: Thornetta Davis

label: Sweet Mama Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)