© Rootsville.eu

Tiffany Huggins Grant
Jonquin Child

review: Freddie
©Rootsville 2016

In Amerika en zeker ook op ons continent zijn ze volop deze Tiffany Huggins Grant aan het ontdekken. In 2012 bracht deze in Atlanta ‘based’ country zangeres haar debuutalbum ‘Sing Sigh Kitty’ uit. Nu (2015) is haar 2de album uitgebracht dat luistert naar de titel ‘Jonquil Child’ Een verfrissend album met 12 country en americana tracks waarmee deze Tiffany Huggins Grant bewijst dat ze naaste een mooie zeemzoete stem ook nog het talent bezit om prachtige nummers te schrijven.

Haar stem alleen al doet bewondering opwekken maar ze wordt op dit album ook bijgestaan door een sterke bezetting. Zo speelden diverse leden al bij iconen als Emmylou Harris, Cheryl Crow, Hank Willimas Jr., Merle Haggard en Reba McEntire en dus zit ze hier gebeiteld met een keur aan muzikanten. De titelsong van dit nieuwe album refereert naar ‘Smyrna’ aka Jonquil City, een stadje genoemd naar de bloem met dezelfde naam, een narcis met heldere gele kleuren oftewel een paasbloem ;-).

Opener is ‘Some Days a Dollar’ is het enige nummer dat niet van haar hand is of waar ze niet in de credits mag delen. Een heerlijke opener waar we al onmiddellijk thuis mee gaan voelen in dit americana genre. Dit album wordt afgewisseld met lekker luisterende country maar waar natuurlijk ook ruimte is gelaten voor wat melancholischere nummers zoals afsluiter ‘When It Rains’.

Nadat Tiffany een tijdje met zichzelf in de knoop lag is deze ‘Jonquil Child’ misschien wel haar definitieve start te noemen en dan is ‘You’re Not Alone’ daar misschien wel een referentie voor. Een nummer waar ze zichzelf ook volledig laat in gaan en waarmee je alle zorgen achter ja kan laten bij het beluisteren van dit nummer. Samen met John Heinrich op de steel guitar bereikt ze met het meeslepende ‘Love Letters’ al van het beste dat americana ons te geven heeft.

Voor mij is deze ‘Jonquil Child’ een eerste maar een zeer prettige kennismaking met deze Tiffany Huggins Grant waarbij we alleen maar kunnen besluiten…give us more, more, more!

 

Tracks:
01 Some Days a Dollar
02 You're Not Alone
03 Love Letters
04 Ain't Nobody Leaves This Place
05 One Too Man
06 Jonquil Child
07 If You Only Knew
08 Out My Window
09 Trouble On My Mind
10 Tears Fall the Same
11 Fighter
12 When It Rains


more info:

year: 2015

artist: Tiffany Huggins Grant

label: Independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

distribution: CD Baby - Amazon

musicians:

Tiffany Hugins Grant: acoustic guitar & vocals
Mark Robinson: acoustic & electric guitar
Paul Griffith: drums & percussion
Thomas Grant: bass
Jen Gunderman: keys & accordion
John Heinrich: steel guitar
Vickie Carrico: backing vocals
Michael Black: backing vocals