© Rootsville.eu

Tim Houligan
Another Orion

review: Freddie
©Rootsville 2016

Met deze uit Tom Houlihan uit Minneapolis krijgen we van de betere Americana  werk voor de kiezen. Samen met deze moderne benadering van folk muziek krijgen we hier melodieuze en soms rockende nummers te horen waardoor het aangenaam luisteren wordt. Samen met producer Kevin Bowe werkte hij 10 prachtige nummers uit die alvorens de techniek er werd op los gelaten zorgvuldig werden uitgetest als akoestische versies.

Tien songs die door Tim Houlihan werden geschreven en waarbij hij voor ‘I Get Lonesome, Too’ en ‘What’s Gonna Happen To Me’ respectievelijk een helpende hand werd toegeschoven door Tony Sigfinius en David Ray Dati. Opener van deze ‘Another Orion’ is het rustigere ‘I Get Lonesome, Too’ een nummer dat de country in zich niet kan verhullen. Mooi dat wel!

Met nummers als ‘Send Me Back To You’ en ‘What’s Gonna Happen To Me’ gaat het er wat steviger aan toe waarbij we enige rockinvloeden te verwerken krijgen maar waar door samenzang de  invloeden van Jackson Brown of een Stephen Stills  nooit ver weg zijn. Nummers waar ook prachtige gitaarsolo’s zijn op waar te nemen door deze rockende outlaw.

Met 'Somebody Talk To Jesus' wil Tim Houlihan de wantoestanden aanklagen die op onze aardbol voorhanden zijn, of dit nummer zal helpen is maar de vraag. 'Is It Ever Okay?', ja deze vraag kunnen we ons ook stellen want na het beluisteren van deze 'Another Orion' krijg je nooit genoeg van Tim en zijn muziek waar alles voorhanden is om nooit te gaan vervelen.

Een steengoed album waarbij het entoesiasme en de grooves van deze Tim Houlihan onmiddelijk door het luisteren in je worden ogenomen. Sterke prestatie van deze uitstekende singer-songwriter.

 

Tracks:

01 I Get Lonesome Too
02 Send Me Back To You
03 Another Orion
04 Beneath The Surface of the Well
05 Some Kind of Mistery
06 Going to the Country
07 What’s Gonna Happen to Me
08 Fair Retreat
09 Somebody Talk To Jesus
10 Is It Ever Okay ?


more info:

year: 2015

artist: Tim Houlihan

label: Independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

distribution: CD Baby

musicians:

Tim Houlihan: guitars, dobro & vocals
Todd Lester: percusion & vocals
Paul Masden: bass & vocals
Jonathan James: guitars & vocals

special guests:

Kevin Bowe: guitars & vocals
Gerry Leonard: guitars
Sarah Morris: vocals
Patty Lacy: vocals
Andy Dee: slide
Charlie Peterson: keyboards