© Rootsville.eu

Tony Joe White
Rain Crow


© Rootsville 2016

Polk Salad Annie, de hit uit 1968 waar Tony Joe White altijd mee zal vereenzelvigd worden ligt al een tijdje achter ons. Zijn stijl van bluesy swamp rock brachten ons ook hits als ‘Rainy Night in Georgia’, Roosevelt and Ira Lee’, ‘Even Trolls Love Rock ’n Roll’ en ‘As The Crows Flies’. Het leek wel destijds of een blanke was zo uit de katoen plantages ontsnapt en eigenlijk was het ook zo.

Tony Joe White leefde als kind in Louisiana op die katoenvelden en het was pas toen hij in 1968 richting Nashville verhuisde dat zijn loopbaan een vaste vorm begon te krijgen. Met zijn debuutalbum ‘Black and White’ en die alom gekende monster-hit werd het meteen een schot in de roos.

De laatste keer dat ik deze Tony Joe White kon meemaken was zijn zoon Jody ook van de party met enkele elektronische snufjes erbij. Diezelfde zoon is nu ook van de partij op deze nieuwe ‘Rain Crow’ waar hij de als producer ook zijn hand in dit werk heeft.  Op dit nieuwe album dat 48 jaar later dan zijn debuutalbum op de markt komt en staat de teller bij deze Tony Joe White op 19 studioalbums.

Negen nummers die ons terug brengen naar het begin van zijn carrière en waarmee deze King of Swamp Rock ‘bewijst dat zijn donkere blues stem en schrijverstalent nog steeds van een hoog allooi zijn. Nummers die hij schreef samen met zijn vrouw Leann. ‘The Middle Of Nowhere’ schreef hij samen met Billy Bob Thornton. Voor de opnamen van deze ‘Rain Crow’ moest hij niet eens het huis uit want dit album werd opgenomen in Tony Joe White zijn eigen studio.

Met 'Tell Me A Swamp Story' sluit hij dit album met TJW signature af en kijken we al uit naar november voor de concerten in De Roma en Het Depot van dit 73-jarige icoon...


tracks:

01. Hoochie Woman
02. The Bad Wind
03. Rain Crow
04. The Opening Of The Box
05. Right Back In The Fire
06. The Middle Of Nowhere
07. Conjure Child
08. Where Do They Go
09. Tell Me A Swamp Story

 


more info:

year: 2016

artist: Tony Joe White

label: Yep Records - V2