© Rootsville.eu

Tom Craig and Soul Patch
Get Ready For Me


© Rootsville 2016

Nog net op de valreep van 2016 kregen we deze 'Get Ready For me' van 'Tom Craig and Soul Patch' in de bus en verder gaand op de titeltrack moeten we deze Tom Craig samen met zijn Soul Patch wel degelijk 'au sérieux' nemen.

Tom Craig en drummer Johnny O'Connell gaan in de muziek al aardig wat jaren terug en kunnen best als bluesbrothers worden bestempeld. Dit 12 tracks tellende debuutalbum is vanaf bij het begin ernstig te nemen want alle 12 zijn het originals die geschreven zijn door Tom Craig.

Deze 'Get Ready For Me' brengt ons hun visie van de blues maar dan overgoten met een heerlijk sausje van heerlijke Rhytm 'n Blues waarbij Memphis Soul overvloedig aanwezig is en daar doen de blazers sectie zeker en vast hun aandeel in waarbij we nu eens niet voorbij Sean McCusker kunnen met zijn trombone-grooves.

Opener 'Louita' zet ons onmiddellijk op het juiste been want bij deze heerlijke soul is het vanaf 'minute one' zonder twijfel 'movin' time'. Alhoewel ze het bij titeltrack een beetje meer bluesy houden zijn nummers als 'Captain Funk' heerlijk om luisteren. Ook tijdens de Hammond grooves op onder meer op 'I Can't Help Myself' zit er een funky ondertoon. 'Please Forgive Me Baby' is dan weer een tearjerker van formaat en met het zeer dansbare 'Ballroom Dancer' bevinden we on,s terug in de werled van een James Hunter.

Voor mij een meer dan aangename kennismaking met deze Tom Craig and Soul Patch...'cause they bring us some outstanding floorfillers.


tracks:

01 Louita
02 How Did I Break the Rules
03 Get Ready for Me
04 Can't Stop Thinking 'Bout You
05 She Did It To Me (She'll Do It To You)
06 Ballroom Dancer
07 Captain Funk
08 Please Forgive Me Baby
09 Tornado
10 I Can't Help Myself
11 Nothin' That A Man Can't Do
12 Every Woman


more info:

year: 2016

artist: Tom Craig and Soul Patch

label: independent

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Tom Craig: vocals & guitar
Johnny O’Connell: drums
”Rando” Randy Branning: bass
Eric Johnson: Hammond
Vince Gleason: tenor sax
Mark Gallagher: baritone sax
Skyler Hagner: baritone sax
Sean McCusker: trombone
Dave Gross: bass & backing vox
Mikey Junior: harmonica & backing vox