© Rootsville.eu

Tom Shed
Davey's Cornet


© Rootsville 2016

Voor zijn nieuw album 'Davey's Cornet' is singer-songwriter en countryzanger Tom Shed gaan grasduinen in de geschiedenis en samen met enkele nieuwe nummers wist hij een album samen te stellen waar geschiedenis en humor een grote rol in spelen. en daarmee is hij niet aan zijn proefstuk toe. Het was al geleden van 2013 en het album 'Mama's Goin' Out' dat we nog nieuw materiaal van deze countryman te horen kregen.

Opener 'Better Than Good' gaat dan niet dadelijk over iemands dood maar over de liefde en meer bepaald 'love on first sight' al kan dat ook pijn opleveren wat zo niet dadelijk op te merken valt met deze swingende country rock. 'Ole Hickery's Town' mag dan op het eerste zicht een vrolijk hilbilly deuntje zijn maar gaat in werkelijkheid over een grote staking begin jaren negentig in Jacksonville. 'Bolita Sam' brengt ons dan weer terug naar de 50-tiger jaren en gaat over een blanke senator en zijn zwarte vriendin die hem in 1953 dood schoot.

Country blijft uiteraard de leidraad in deze toch soms wat lugubere geschiedenis van Amerika, en zo komen we bij de titeltrack en gaat over een Davey die toch de oorlog achter hem wiste te laten, a true story. Met 'Just a Soft Echo' weet Tom zijn vriend en mentor te herdenken in een mooie aangrijpende ballad.

Afsluiten doet hij met 'groove' een ode aan de muzikanten van toen en nu en eerder weg van countrymuziek.....

 


tracks:

01 Better Than Good
02 Ole Hickory’s Town
03 Bolita Sam
04 Tate’s Hell
05 Fear
06 Davey’s Cornet
07 Just A Soft Echo
08 Does It Hurt To Laugh?
09 Walk Proud
10 Draw The Line
11 Riders In The Sky
12 Groove


more info:

year: 2016

artist: Tom Shed

label: Curly Maple Music

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Tom Shed
Sam Levine
Steve Hinson
Brent Rader
Steve Patrick
Jennifer Kummer
Barry Green
Marcia Ramirez
Britt Savage
Wes Little