© Rootsville.eu

Trevor Alguire
Perish in the Light


©Rootsville 2016

Met deze ‘Perish In The Light’ is deze in Ottawa wonende Trevor Alguire reeds aan zijn 6de album toe. Door de jaren heen heeft deze moderne troubadour de perfecte balans gevonden tussen zijn teksten en muziek. Voor zijn nieuwste album schreef hij 10 nieuwe nummers en trok voor een duet in de prachtige ballad ‘My Sweet Rosetta’ de award winnende Catherine MacLellan aan. Tal van uitstekende artiesten verleenden hun medewerking aan dit album. Zo hebben we Bob Egan aan de pedal steel, Miranda Mulholland op de viool en Jesse O’Brien aan de black & white keys.

Deze Trevor Alguire mag als één van de meest onderschatte songwriters van Canada worden beschouwd want zijn teksten zijn in combinatie van zijn warme stem mooi om naar te luisteren en laten je bij nummers als ‘The Ghost Of Him’ of ‘I’ll Be Who I Am’ rustig weg mijmeren. Je kan hem moeiteloos plaatsen tussen namen als Jackson Brown of een James Taylor.

Met een nummer als ‘Out Of Sight – Out Of Sight’ brengt hij hier Americana van het zuiverste allooi. Je hoeft niet de denken dat alle nummers in hetzelfde ‘easy listening’ patroon zitten want met ‘Flash Flood’ krijgen we hier een lekker ‘high octane’ country’ke en ook ‘You Don’t Write Me Anymore’ brengt er de schwung in. Afsluiten doet hij met ‘If I’d Stayed In School’ iets wat we allemaal wel eens denken na een  leven van ups-and-downs.
‘Perish In The Light is Americana at his best from the nothern side…


Tracks:

01 The Ghost Of Him
02 Long Way Home
03 Out Of Sight - Out Of Mind
04 My Sweet Rosetta
05 Flash Flood

06 Wasted Ways
07 I'll Be Who I Am
08 You Don't Write Anymore
09 Wasting My Time With You
10 If I'd Stayed In School

 

more info:

year: 2016

artist: Trevor Alguire

label: Factor

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Trevor Alguire: vocals - rhythm guitar
Jeff Asselin: drums
Stuart Watkins: bass
Chris Gauthier: lead guitar
Bob Egan: pedal steel
Miranda Mulholland: violin
Jesse O'Brien: keys
Catherine MacLellan: vocals
Jay Bradley: backing vocals
Laura Spink: backing vocals
Meaghan Blanchard: backing vocals