© Rootsville.eu

Tweed Funk
Come Together


© Rootsville 2016

Veertig minuten heerlijke funk met soms een jazzfunk ondertoon op deze nieuwe van ‘Tweed Funk’. Deze formatie werd opgericht in  2010, een mix van Memphis blues & soul. Zanger en frontman van deze ‘Tweed Funk’ is Joseph ‘Smokey’ Holman  die in de grote funk jaren samen werkte met niemand minder dan Curtis Mayfield.

Soul & Funk dat betekent natuurlijk ook de aanwezigheid van een blazers sectie en bij deze band is dit altijd ontegensprekelijk een herkenningspunt geweest. Op dit 4de album zijn 10 nieuwe nummers te horen en werden allemaal geschreven door de verschillende bandleden. Voor deze ‘Come Together’ hebben ze beroep gedaan op een ‘special guest’ en dit is niemand minder dan Doog Woolverton van 'Roomful of Blues' die met zijn trompet pleegt te schitteren op het ganse album zoals in het instrumentaaltje ‘Who Is This’. Chrissy Dzioba en Sara Moilanen aka The Whiskeybelles staan dan in voor de heerlijke achtergrond geluiden.

Vanaf opener ‘Light Up The Night’ wordt al meteen je aandacht getrokken naar deze ‘Come Together’, een album waar de heerlijke funk uit de 70-ger jaren weer tot leven komt. Een album met outstanding floorfillers gezongen door Holman die in de vroegere souljaren nog bij het Stax label onder dak was maar ook bij Motown heeft gewerkt.

‘Bullet’ heeft ingrediënten van fusion jazz in zich en voor een pakkende soul ballad moet je bij het mooie ‘Embrace’ zijn. Afsluiten doen ze met ‘Soul Rockin’’ een nummer waar de funky bass van Eric Madunic een beetje de hoofdrol opeist. Wanneer je liefhebber bent van de ‘Memphis Horns’ zal deze ‘Come Together’ zeker en vast bij je in de smaak vallen.

Let’s funk it up!


tracks:

01 Light Up The Night
02 Don't Give Up
03 Muse
04 Sweet Music
05 Come Together
06 Embrace
07 Who Is This
08 Love Ain't Easy
09 Bullet
10 Soul Rockin'


more info:

year: 2016

artist: Tweed Funk

label: Tweed Tone Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

Joseph 'Smokey' Holman
Eric Madunic
Dave Schoepke
Andrew Spadafora
JD Optekar
Doug Woolverton
Chrissy Dzioba
Sara Moilanen