© Rootsville.eu

Walter Trout
Alive in Amsterdam


© Rootsville 2016

Walter Trout heeft sinds hij in 1989 zijn Walter Trout & The Radicals oprichtte een hele weg afgelegd. Zijn opmerkelijkste springplank was wel deze als groepslid van John Mayall’s Bluesbreakers maar speelde ook bij andere grote namen in de blues-geschiedenis. Enkele jaren daarvoor was hij ook gitarist bij Canned Heat en was toen ook richting Los Angeles verhuist. In 1990 brengt Walter Trout zijn debuutalbum uit en sindsdien is hij een waar bluesrock icoon geworden.

Helaas is de tol van de roem dat we deze Walter Trout minder en minder in kleinere clubs aan het werk kunnen zien maar zijn Belgische fans kunnen hem deze zomer zien schitteren op Blues Peer. Het was bibberen voor de fans toen er in 2014 de melding kwam van een leverziekte maar is daar gelukkig van hersteld. Na zijn laatste studioalbum ‘Battle Scars’ wordt nu de compilatie van een ‘Live’ optreden uitgebracht. Dit concert dateert van 28 november 2015 en werd gehouden in de ‘Carré’.

Met deze ‘live ‘ registratie met als titel Alive…kunnen we stellen dat deze Walter Trout alle beslommeringen achter zich heeft gelaten en er weer terug staat als nooit tevoren. Meteen een dubbel album en wanneer toen op 28 november nog maar pas zijn ‘Battle Scars’ werd uitgebracht mag je uiteraard aan een live versie van dit album verwachten. Nummers als 'Almost Gone' en 'Ohama' zijn ook hier op de dubbel van de partij en brengen Walter Trout terug naar de bange periode in het hospitaal tijdens zijn ziekte.

Het is op het podium dat deze Walter Troiut thuis hoor te zijn en dat hoor je bij nummers als 'Playin' Hideaway' en 'Things Ain't What They Used to Be'. Met 'Please Take Me Home' krijgen we een akoestische interventie van vriend en tourmanager Andrew Elt wat meteen als een intens en emotioneel moment kan worden aanzien. Dat Walter ook denkt aan zijn troonopvolger merk je wanneer hij een gitaar conversatie aangaat met zoon Jon op 'Rock Me Baby' en daarmee zijn we nu al zeker dat het gensters zal gaan geven op de weide van Peer en een certitude dat Walter Trout er ondanks alle beslommeringen er ook 'live' weer terug staat!


tracks:

CD 1:
01. Marie's Introduction
02. Play The Guitar
03. Help Me
04. I'm Back
05. Say Goodbye To The Blues
06. Almost Gone
07. Omaha
08. Tomorrow Seems So Far Away
09. Playin' Hideaway
10. Haunted By The Night

CD 2:
01. Fly Away
02. Please Take Me Home
03. Rock Me Baby
04. Marie's Mood
05. Serve Me Right To Suffer
06. The Love That We Once Knew


more info:

year: 2016

artist: Walter Trout

label: Mascot/Provogue

musicians

Walter Trout
Johnny Griparic: bass
Michael Leasure: drums
Sammy Avila: keyboards

Jon Trout
Andrew Elt