© Rootsville.eu

Wendy Webb
This Is The Moment


©Rootsville 2016

Door het terug online gaan van Rootsville is er ook terug een samenwerking ontstaan met Peter Holmstedt van Hemifrån uit Zweden. Daardoor zijn er een hele lading CD’s toegekomen die eerder in 2015 zijn verschenen maar waarvan we toch vinden dat we ze jullie niet mogen onthouden...

Met deze nieuwe ‘This Is The Moment’ van Wendy Webb kunnen we stellen dat deze singer-songwriter als een gevestigde waarde mag worden aanzien. Haar debuut maakte ze met ‘Morning in New York ’ een album dat in 2003 al meteen in de prijzen viel en dus mogen we deze Wendy Webb als een bezige bij bestempelen. Haar thuisbasis ligt de dag van vandaag in Florida.

Voor de opnamen van deze ‘This Is The Moment’ koos ze als producers voor Danny Morgan en John McLane, twee muzikanten die ook meteen meespelen op dit 11 nummers tellende album. Alle tracks op deze CD zijn van de hand van Wendy Webb.

Haar opvatting van folk bestaat erin om folk, jazz en blues samen te brengen en het werk meer dan behoorlijk. Wendy Webb wordt al eens vegeleken met Joni Mitchell en Emmylou Harris maar heeft toch haar eigen poëtische sound weten te creëren. Nummers als opener ‘Venus Is Rocking In The Cradle Of The Moon’ en ‘My Beatin,g Heart’ laten meteen merken dat deze Wendy Webb het hart op de juiste plaats draagt. Alle teksten zijn doordrongen van emoties en vergezeld van mooie muziek welke je meermaals doen wegdromen zoals ook bij ‘Homespun’.

Veel van de nummers krijgen een warme sfeer door toedoen van de akoestische piano zoals bij ‘All The Boys On Suterday’ al laat de tekst iets anders vermoeden. Met ‘Big Blue Sky’ krijgen we een beauty van een Americana song, met een interventie van de elecktrische gitaar en wordt ook meteen duidelijk dat we aangetrokken worden door het stemtimbre van deze Wendy Webb.

This Is The Moment' is duidelkijk een album om bij weg te dromen en lekker achterover leunend van te genieten. Een album dat nooit gaat vervelen en je naar meer doet verlangen.


Tracks:

01 Venus Is Rocking In The Cradle of The Moon
02 This Is The Moment
03 Western Channel Of The Sky
04 My Beating Heart
05 You’re My Friend
06 Homespun
07 All The Boys On Saturday
08 Big Blue Sky
09 I Will Remember
10 Florida
11 Long Day In The Sun


more info:

year: 2015

artist: Wendy Webb

label: Spooky Moon Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

distribution: CD Baby

musicians:

Wendy Webb
John McLane
Danny Morgan
Jay Heavilin