© Rootsville.eu

West Of Eden
Look To The West

review: Freddie
©Rootsville 2016

Met deze ‘Look To The West’ zitten ze bij West Of Eden al aan nummer 10, het solo album van Jenny en Martin Schaub meegerekend. Waarom vernoemen we ‘Kite High’ ook, wel omdat het toch in eerste instantie de uitzonderlijke stem van Jenny Schaub is die deze ‘West Of Eden’ een singnature geeft.

‘West Of Eden’ is een Zweedse folk-rock band die zich laten opmerken door een unieke sound en ijzersterke teksten. De roots van traditional Celtic muziek zit zo diep ingeworteld dat we zelfs gaan denken dat deze formatie familiale banden zou kunnen hebben met Schotland. In dit genre mogen ze gerust als meesters in het vak worden uitgeroepen.

Op deze ‘Look To The West’ stellen deze ‘West Of Eden’ 13 fonkelnieuwe nummers voor waarbij ze de geest ophalen van van de talrijke Zweedse immigranten die einde 19de eeuw hun geluk gingen zoeken in Amerika. Het werd dan ook een uitdaging om deze nummers te componeren want we spreken uiteraard van andere tijden maar deze band kan het verleden perfect weergeven in deze selectie van mooie nummers als ‘Oh, I Miss My Home’ of ‘Sweet Old Country. Moeilijk te geloven bij het beluisteren dat ze geen Celtic bloed door hun aderen hebben stromen.

Een prettige kennismaking met deze 'West Of Eden' die hier tot een imponerende prestatie zijn gekomen om de dagen, van toen in het hedendaagse op te roepen met prachtige ballad en identieke Celtic Folk! Een album dat nu reeds als een stukje 'legacy' mag worden beschouwd.


Tracks:

01. Going to Hull
02. Rainy Town
03. Oh I miss my home
04. Wilson Line
05. Sweet Old Country
06. Paddy Fahey’s / Sweel
07. The List
08. The Crying Stairs
09. Look to the West
10. Please Mister Agent
11. Tekla’s Tune
12. The Ticketless Man
13. The Final Cut

 

more info:

year: 2016

artist: West Of Eden

label: West Of Music

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Lars Broman
Martin Holmund
Ola Karlevo
Henning Sernhede
Jenny Schaub
Martin Schaub