© Rootsville.eu

Wily Bo Walker & E D Brayshaw
Stone Cold Beautiful

review: Freddie
©Rootsville 2016

Deze 'Stone Cold Beautiful' is uitgegeven in mei 2015.

Deze ‘Stone Cold Beatiful’ werd door Wily Bo Walker opgenomen in samenwerking met zijn oude vriend Ed Brayshaw en is de voorbode van de ‘The Wily Bo Walker Story’ een dubbel album dat eind januari 2016 zal worden uitgebracht. In afwachting van daarvan nemen we deze EP eens onder de loep.

Wily Bo Walker is een Brit die ook de formatie ‘Rattlin’ Bone’ in het leven heeft geroepen. Tijdens zijn carrière heeft hij al diverse stijlen gespeeld zoals blues, rock, soul zelfs tot en met jazz. In 2015 heeft hij een trilogie op de markt gebracht en deze ‘Stone Cold Beautiful’ is daar het 2de album van. Het vorige was ‘A Long Way From Heaven’ en het laaste in deze trilogie werd ‘Moon Over Indingo’. Voor dit album heeft Wily Bo Walker 3 nummers geschreven maar de opener is er eentje van het stevigere genre en deze ‘Strom Warning’ is van de hand van gitarist E D Brayshaw.

Van Loudon Wainwright brengen ze ‘Motel Blues ‘n ‘Loan Me A Dime’ zijn ze gaan lenen bij Fenton Robinson. Alhoewel deze Wily Bo Walker zich roert in het Britse blues milieu klinken ‘I Want To Know’ en ‘September Red’ toch eerlijk een beetje popachtig. Alleen met afsluiter ‘Killers On the Run’ gaan Wily Bo Walker en gitaarspecialist terug voor het stevigere rockwerk. Naast Wily Bo Walker neemt ED Brayshaw bijna de rest van de instrumenten voor zijn rekening en de backing vocals worden verzorgd door Kareña K waar hij samen het eerste album van de trilogie mee opnam.


Tracks:

01 Storm Warming
02 Motel Blues
03 Loan Me A Dime
04 I Want To Know
05 September Red
06 Killers On The Run


more info:

year: 2015

artist: Wily Bo Walker

label: Mescal Canyon Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)