© Rootsville.eu

Yael Meyer
Warrior Heart


©Rootsville 2016

Door het terug online gaan van Rootsville is er ook terug een samenwerking ontstaan met Peter Holmstedt van Hemifrån uit Zweden. Daardoor zijn er een hele lading CD’s toegekomen die eerder in 2015 zijn verschenen maar waarvan we toch vinden dat we ze jullie niet mogen onthouden...

Met deze ‘Warrior Heart’ is deze Chileense Yael Meyer aan haar 3de album toe. Met Joodse roots in haar woont deze Yael nu in de VS doordat ze aan het Berklee College Of Music in Boston een studiebeurs wist te versieren.

Deze Yael Meyer is een multi-instrumentaliste en speel top dit album naast gitaar ook keyboards, percussie en de ukelele, maar opmerkelijk blijft wel haar stem. Soms warm maar ook met een fragiel timbre.

Folk muziek die soms ook wel voorzien wordt van elektronica waarbij de teksten meer dan een rol spelen. Teksten die soms psychologisch zijn maar waarbij de spiritualiteit zeker niet wordt gemeden. Nummers als ‘Warrior Head’ en ‘Human Divine’ krijgen door de elektronica en bij het laatste ook de synthsizer een poppy gevoel met zich mee. Op ‘Yo So’ grijpt deze Yael Meyer terug naar haar moedertaal waarbij haar Zuid-Amerikaanse roots duidelijk voelbaar zijn. Van elektro folk naar dromerige americana langsheen een lullaby’ als bij ‘Rain Falling’ het plaatje klopt hier wel op deze ‘Warrior Heart’.


Tracks:

01 Warrior Heart
02 When the Road Ends
03 Carry On
04 Endless Kind Love
05 Yo Soy
06 Human Divine
07 Vessel
08 Good Things Are Coming My Way
09 Rain Falling
10 When the Road Ends (acoustic)


more info:

year: 2014

artist: Yeal Meyer

label: KLI Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

 

musicians:

Yael Meyer
Bill Lefter
Danny Levin
Dave Eggar
Daniel Rhine
Patrick Matera