© Rootsville.eu

61 Ghosts (US)

tiltle:...To The Edge
music: blues - rock
year: 2017
label: Bluzpik Media Group

info artist: 61 Ghost
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2017


Het is allemaal wat verwarrend te noemen. Op de bijlage van dit album '...To The Edge' vinden we '61 Ghosts' terug als Joe Mazzari die samen en Dixie Deadwood een duo vormt. Als je dan kijkt naar de muzikanten vinden we er een J.D. Sipe terug op de basgitaar en wanneer we dan even verder de website bezoeken van deze band zijn we een ganse groep aan het werk. Heeft het nu te maken met enkele 'ghosts' of is het gewoon op het randje?

De man die deze '61 Ghosts' enige kleur komt te geven is guitarslinger Joe Mazzari. Deze songwriter begon reeds nummers te schrijven als prille twintiger en haalde daarvoor inspiratie bij namen al John Hiatt en Bob Dylan. Maar evenzeer toonde hij interesse voor Link Wray en Rory Ghallager. In het gegeven 'blues' ging zijn voorkeur uit naar zowat alles wat met de Delta te maken had. Sinds de 80-tiger jaren bracht hij al enkele albums uit en toerde doorheen de States en de UK. Niet enkel met zijn Joe Mazzari Band maar ook met Johnny Thunders. in 2011 bracht hij samen met zijn band het album 'Chasing 61 Ghosts' uit.

Die 'Ghosts' heeft hij nu gevonden in de persoon van Dixie Deadwood die jaren drums speelde bij Leo 'Bud' Welch. Met de 'All Night Blues Band' waarbij ze vier jaar speelde bracht ze drie albums uit onder de noemer 'Mississippi Hill Country Blues'. Samen met zijn korrelige stem en afgeleefde rock-gitaar bezit Joe Mazzari een sterke persoonlijkheid die geheel thuis voelt in de door hen gebrachte roots-rock van deze '61 Ghosts'.

Deze '...To The Edge' is een EP met daarop 6 zelf geschreven originals. Met opener 'Heartbeat' wekken ze enigszins een geest op uit de 70-tiger jaren in een kruisbestuiving van rock, blues en Southern rock. Zijn klankkleur en stijl heeft wel wat weg van een Springsteen. Bij een nummer als 'If Tears Were Dirt' voelen we ons scheurend doorheen Native country op een van de Amerikaanse motorsymbolen. Rough and Dirty...

'Show Me Your Scars' is dan weer een akoestische ballad waarbij je het gevoel krijgt dat je hier naar een rasechte troubadour zit te luisteren net als op het afsluitende 'Passion Tipped Arrow'. Met deze '61 Ghosts' bevinden we ons wel degelijk op het randje, maar het randje van wat?

 

tracks:

01. Heartbeat
02. No One At Your Door
03. World Gone Crazy
04. If Tears Were Dirt
05. Show Me Your Scars
06. Passion Tipped Arrow

musicians:

Joe Mazzari: vocals, guitar
Dixie: drums, percussion, backing vox
J.D. Sipe: bass