© Rootsville.eu

Aaron English
American (Fever) Dream


© Rootsville 2017

Aaron English is een singer-songwriter en pianist die als verblijfplaats heeft, Seattle. Met deze 'American (Fever) Dream' is hij aan zijn 4de studio album toe. Naast optredens met voltallige band kan je deze Aaron English ook solo aan het werk zien.

Buiten songwriter is deze Aaron English ook werkzaam als producer en dit speciaal met Afrikaanse jeugd. Naar aanleiding van zijn nieuwe album 'American (Fever) Dream' stratte hij een 4 maand durende tour doorheen Europa.

Zijn concerten worden gekenmerkt met rock waarbij de elektronische impulsen nooit ver weg zijn. Dit album werd opgenomen in een 150-jarig gebouw maar klinkt op en top hedendaags. Zijn klankkleur heeft veel weg wan die van een Peter Gabriel waarbij hij naast een aangename stem ook een begenadigd pianist is. Naast het met hip hop gespeende 'Sleight of Heart' vinden we op dit album ook enkele mooie ballads terug zoals 'Peace' en 'Pale Saints'.

Voor de liefhebbers van soft rock is deze 'American (Fever) Dream' zeker en vast een meerwaarde met nummers die meestal gaan over vrede en politiek.


tracks:

01. Believe
02. Doves
03 .Anthem
04. Sleight of Heart
04b outro
05 .Peace
06. A Northern Sort of Silence
07. Pale Saint
08. God Bless You and Your Man
09. The Name of This Song is a Secret
09b outro


more info:

year: 2017

artist: Aaron English

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Aaron English
David Revelli
Kate Farrell
Xiren
Leah Siegel
Scott Adams
Chris Littlefield
John Ryser
Joel Gamble