© Rootsville.eu

Age Sten Nilsen (Nor)
tiltle: Smooth Seas (Don't Make Good Sailors)
music: singer-songwriter
year: 2017
label: Grappa


info artist:
Age Sten Nilsen
promotion: Pias Benelux (Sjuul Kok)

© Rootsville 2017


Met deze 'Smooth Seas (Don't Make Good Sailers)' kunnen we stellen dat dit een wel zeer opmerkelijk album is geworden van de rauwe rocker 'Age Sten Nilsen'.

Een album waarop deze energieke rocker van onder meer 'Wig Wam' en 'Ammunition' zich bijzonder kwetsbaar lijkt op te stellen en hij de wereld wil laten kennismaken met een reeks nummers die bijzonder poppy over komen. Tien tracks die in een akoestische omgeving zijn opgenomen en waarop zelfs 'strijkers' bij te pas komen.

Alle nummers werden geschreven en gecomponeerd door Age Sten Nilsen. Voor de fans van deze Noorse rocker is het zeker niet opmerkelijk want deze experimentele kant van hem kennen ze in Noorwegen al wel een tijdje.

De inpiratie voor dit album haalde hij uit een akoestsiche toer met de Amerikaan Dan Reed. Op dit 'poppy' album krijgen we ook invloeden van folk, country en rock. Naast hem krijgen we ook Atle Rakvag (bas), Magnus Buer (drums) en Ola Aanje (piano) te horen. 'Mediterranean Sky' is een duet geworden met Linda Kvam. Voor liefhebbers van melancholische rock met een knipoog naar 'symfonie' best wel een aanrader.

 

tracks:

01 Pipe Dreams
02 Smooth Seas (Don't Make Good Sailors)
03 Trumpets and Trampolines
04 Sundance Kids
05 Living Miracle
06 Heaven on Hold
07 Mediterranean Sky
08 Where the Good Times Grow
09 Wild Card
10 Wolf & Butterfly