© Rootsville.eu

A.J. & The Rockin' Trio (Por)

tiltle: Rockin' The Blues
music: Rockabilly
year: 2017
label: Rhyhtm Bomb Records

info artist: A.J. & The Rockin' Trio

© Rootsville 2017


Authentieke rockabilly uit Portugal, daar schrikken we al lang niet meer van. Dat is het resultaat André Joaquim aka A.J. en zijn Rockin' Trio. Het begon allemaal voor dit Rockabilly combo toen ze in 2014 aan een jam meededen in het 'Aloha Café' in Lisboa. Met een hoog enthousiasme trokken A.J. en zijn combo richting hoofdkwartier van Rhyhtm Bombs, gewapend met cassette met daarop 6 tracks. Toen ze in 2016 meededen aan de '20th Rockabilly Rave' was dit naast een stap buiten Portugal ook de release van hun debuutalbum 'Howling At The Moon'.

Naast de authentieke rockabilly brengen ze ook een mix van ol'school rhyhtm 'n blues, country en swing. Aan de opnamen van deze 'Rockin' The Blues' begonnen ze onmiddellijk te werken nadat ze terug in hun thuisbasis waren aangekomen na de waanzinnige 'Rave'. Het nummer 'Rockabilly Fever' net als 9 andere originals schreef A.J. tijdens hun verblijf in de UK. Voor de opnamen van deze 'Rockin' The Blues' trokken ze naar een oud repetitie 'kot' in het industriële gedeelte van Lissabon. Tussen, de oude machines werd het materiaal opgesteld en namen ze ook een video clip van 'Waiting For You' uit het album 'Howlin' At The Moon'.

Openen doen ze met een beetje 'twang' op het nummer 'Moonshine Blues'. Nummers als 'Don't Me Wrong', 'Crazy 'Bout Thet Baby' en 'All Day and Night' laten duidelijk horen dat dit rockabilly combo op een en dezelfde golflengte zitten met als hoogtepunt zonder meer hun 'Rockabilly Fever', 'cause they having a ball!!!

 

tracks:

01. Moonshine Blues
02. Can't Take It Anymore
03. Done Me Wrong
04. Girls Wine Kiss & Love
05. Rockin' My Blues
06. Crazy 'Bout That Baby
07. Call Me (I'll Be Here)
08. All Day and Night
09. You Should Have Known
10. Rockabilly Fever
11. Have a Ball
12. You Can't Run Away From Your Blues

musicians:

André Joaquim: vocals & acoustic guitar
Celso Ladeira: guitar
Ruben “El Pavoni”: bass
Rui “Tex” Gomes: drums