© Rootsville.eu

Alex Lopez
Is It a Lie


© Rootsville 2017

Are you in for some good solid blues rock, than this Alex Lopez is the man you need. Deze Alex Lopez werd geboren in Cleveland Ohio en liet zich inspireren door de Britse blues invasie. Later verhuisde hij richting Florida en begon zijn carrière als blues man in een positieve drive te komen maar zijn familie steeds op de eerste plaats en dus laste hij een sabbat periode in. Door de invloed van Buddy Guy en Albert Collins begon hij terug nummers te componeren en nu dat de kinderen groot zijn geworden is het tijd om terug te keren naar concerten en 'live' music en hoe kan je dit beter dan te beginnen met een nieuw album.

Op deze 'Is It a Lie' vinden we 10 nieuwe en zelf geschreven nummers op terug. Het album werd opgenomen in de 'Atomic Audio Recording' in de Tampa Bay area. Het album herbergt enkele mooie bluesrock nummers maar ook mooie ballads als 'Sing The Blues' telkens gekenmerkt door de snedige gitaarrifs en een warme soulvolle klankkleur.

Amex Lopze laat zich op dit album begelijden door een ritme sectie die bestaat uit bassist John Baccoli en drummer Craig Robison. Opener 'Can't Hide Your Love' is meteen goed voor een rockin' goed ritme doorspekt van een heerlijke bass groove. Nummers als 'Smile At Me' lonken duidelijk ietwat naar de commerciële tak van de muziek maar dat nemen we hem natuurlijk niet kwalijk. Alleen klinken de backing vox op de achtergrond een beetje melig.

Naast titeltrack 'Is It A Lie' lijkt deze Alec Lopez pas op volle toeren te komen met het stevigere 'Company Man'. Nummers als 'Cheatin' Blues' is dan weer Delta rockin' blues waarvoor de akoestische gitaar even uit de kast wordt gehaald, maar desalniettemin krijgen we hier met deze Alex Lopez toch ietwat een nieuwe en frisse wind doorheen blues country.


tracks:

01. Can't Hide Your Love
02. Morning Blues
03. Sing The Blues
04. Smile At me
05. When Will I See You Again
06. Cheatin' Blues
07. I Need To Know
08. Is It a Lie (reprise)
09. Company man
10. The Night is Closing In


more info:

year: 2015

artist: Alex Lopez

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Alex Lopez: vocals & guitars
John Baccoli: bass
Craig Robinson: drums