© Rootsville.eu

Alex Lopez (US)

tiltle: Slowdown
music: blues
year: 2017
label: MarEmil Records

info artist: Alex Lopez
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Zijn 'It's A Lie' uit 2015 was de eerste kennismaking met de in Florida geresidentieerde Alex Lopez. Nu 2 jaar later is er deze 'Slowdown' waarop we 14 nummers krijgen waarbij alle 14 credits gaan naar deze blues-rocker. Nadat hij terug de draad wist op te nemen en hoor je met deze 'Slowdown' duidelijk de invloeden van de Jimmy's (Page & Hendrix). Voor dit nieuwe album doet Ales Lopez ook beroep op een nieuwe bezetting die de naam 'The Alex Lopez Xpress' werd gedoopt.

Alhoewel hij duidelijk aan zijn eigen solo carrière werkt hoor je hier en daar nog duidelijk invloeden van de rock band waarmee hij ook optreed. Nummers als 'Dangerous' en 'The Wildlife' kunnen zo uit zijn leven zijn gegrepen. Stevige bluesrock ten voeten uit. Ook met de titeltrack 'Slowdown' blijft hij enigszins in hetzelfde spoor al zijn her en daar naast de scherpe gitaarrifs ook flarden van funk waar te nemen.

'Enough Of It' is dan weer een duidelijke roadsong om onvermoeibaar de 'highway 66' af te schuimen op een Harley, haren in de wind. Met 'Stolen' krijgen we een stevige rock ballad waarbij de gedachten gaan afdwalen naar een Gary Moore. Ook 'I Love My Blues' wordt in de categorie slowbluesje ondergebracht waar zijn liefde voor... toch meer oprecht klinkt. 'Dance The Night With Me' bevindt zich bij de bonus tracks en zou een perfect antwoord kunnen zijn op de 'I Love You Blues'. Het afsluitende 'War Without a Face' gaat natuurlijk over de oorlog, maar welke dan?

 

tracks:

01 Dangerous
02 The Wildlife
03 Slowdown
04 Words Of Wisdom
05 Enough Of It
06 I Don’t Know
07 Exodus/Long Long Time
08 Stolen
09 Redeem Me
10 I Love The Blues
11 Alive
12 Slowdown (Reprise)

bonus tracks:

13 Dance The Night With Me
14 War Without A Face

musicians:

Alex Lopez: vocals, guitar
Gary Dowell: keyboards
Steve Pagano: bass
Michael Maxim: drums