© Rootsville.eu

Andrew Chapman aka JoJo (US)

tiltle: Well, It's About Time!
music: blues
year: 2017
label: UpIsland Records

website artist: Andrew Chapman
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2017


Op een optreden van de broers Johnny en Edgar Winter op het einde van de sixties era kwam Andrew Chapman in contact met Tony Braunagel. Er kwam een samenwerking tot stand en Andrew Chapman zou in 1970 Braunagel's band 'Buttermilk Bottom' aan een single helpen. Later zou Tony Braunagel deel gaan uitmaken van Chapman's band 'The Bloontz All Stars' en namen een album op begin jaren 70-tig. Samen met enkele andere leden van deze band zouden ze met Johnny Nash op 'tour' gaan met enkele memorabele optredens tot gevolg zolas o.a. 'The Bitter End NY' en 'The Civic Auditorium Santa Monica'.

Andrew Chapman kwam daarna tot de beslissing een sabbat periode in te lassen en begon een leven als investeerder in hotels en het bankwezen. Enkele jaren geleden besliste hij om de draad weer op te pikken en kwam zo terug terecht bij zijn vorige 'partner in crime' Terry Wilson. Ze begonnen wereldijd opnamen te maken en zo kwam dit album 'Well, It's About Time!' tot stand.

Op deze 'Well, It's About Time!' vinden we 13 nummers terug en openen doen ze in pure NOLA sound met niemand minder dan Teresa James als één van de backing vocals. Een aanstekelijke opener van het album. Met 'Face of Love' gaan we op de iets meer stevigere toer, meer rock 'n roll gehalte. Van zijn compagnon Terry Wilson krijgen we met 'Still Got The Message' een portie soulblues waarna er met 'You've Got a Lover' een mooie ballad uit de speakers rolt.

Met Teresa James aan de piano is 'Bag of Bones' er eentje waarop 'slide' de voorhand neemt waarna met ' Plane Ride From Paris' een ietwat commerciële keuze wordt gemaakt wat daardoor dit album toch veelzijdig maakt. Met 'Talk To Me' geschreven door Joe Seneca worden we getransformeerd naar 60-ties en 70-ties in de era van Frankie Vallie. Een best aangenaam album behoorlijk vol diversiteit.

 

tracks:

01. That's the Kind of Day That I Had Today
02. Face of Love
03. Harley Hotstuff
04. Still Got the Message
05. You've Got a Lover
06. The Fit & the Feel
07. She Don't Mess With My Buzz
08. Will You Recognize Me
09. Bag of Bones
10. Plane Ride From Paris
11. That Takes Some Balls
12. Talk to Me
13. Butterfly

musicians:

Andrew Chapman: vocals
Terry Wilson: bass, keyboards & guitars
Teresa James: backing vox & keyboards
Tony Braunagel: drums
John “Rabbit” Bundrick: keyboards
Billy Watts: guitars
Jeff Paris: keyboards
James Pennebaker: lap steel guitar
Willie Ornelas: drums #6, #12
Jim Christie: drums #7

Shake Russell: backing vox #1