© Rootsville.eu

Andy Adamson Quintet (US)

tiltle: First Light
music: jazz
year: 2017
label: Andros Records

website artist: Andy Adamson
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2017


Andy Admason heeft zichzelf alles aangeleerd en startte al op school zijn eigen band. Hij schrijft al meer dan 50 jaar muziek en liet zich voornamelijk inspireren door John Coltrane. Doorheen zijn carrière speelde Andy Andamson diverse andere strekkingen in de muziek. Zo bracht hij jazz standards maar ook swing met Dick Siegel’s Ministers of Melody. Met Norma Jean Bell and the All Stars speelde hij voornamelijk funk en in de diverse clubs in Detroit ging de variatie nog breder.

Op zijn laatste album 'First Light' krijgen we een collectie van traditionele jazz en fusion te horen. In zijn Quintet hebben we nog Jonathan Taylor aan de drums, Dan Bennet op saxofoon, Ross Huff aan de trompet en Brennan Andes aan de bass. Andy Adamson begeleid zichzelf op de black & white keys.

Andy Adamson zijn eigen composities behouden een vaste harmonie en toch zijn ze met uiterste precisie neergepent. Samen met de keyboards van Andy Adamson vormt de tenor saxofoon van Dan Bennett een uniform geheel. De harmonie van dit Andy Adamson Quintet laat desalniettemin ruimte voor gedisciplineerde improvisaties zoals bij de krachtige drumsolo van Jonathan Taylor op 'Suny Side Up'. Samen met zijn Quintet lijkt het erop of deze Andy Adamson zijn muziek blijft heruitvinden

 

tracks:

01. First Light
02. Corner Store
03. Twilight in The Making
04. Velvet Sunset
05. Devided We Stand
06. Once Trough the Changes
07. High Street Roundabout
08. Transparent Dream
09. Sunny Side Up

musicians:

Andy Adamson: keyboards
Jonathan Taylor: drums
Dan Bennett: saxophone
Ross Huff: trumpet
Brennan Andes: bass