gus

© Rootsville.eu

Angus Crowne and the Family Jewels (US)

tiltle: Shag Rug
music: Uke-Billy Punk
year: 2017
label: independent


info artist: Angus Crowne and the Family Jewels
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Dat deze 'Angus Crowne' een copy is kan je moeilijk stellen of het zou een copy van zichzelf kunnen zijn. In een ander leven was deze in Los Angeles gevestigde songwriter een 'concert producer' die onder meer werkte met Queen en Boy George en dat zijn toch geen namen die niets betekenen. Zijn muziek dan...als speler en liefhebber van de 'ukelele' is ook dit weer een buitenbeentje. Hij zelf beschrijft het als 'Uke-Billy Punk' en dan slaat hij daarmee onmiddellijk de nagel op de kop. Vorig jaar bracht hij zijn 'selftitled' album uit.

De muziek is een mengelmoes van diverse stijlen maar met de 'ukelele' altijd wel als een rode draad. Alle nummers werden geschreven door Angus Crowne zelf en ook als 'producer' deed hij een duit in het zakje.

Soms onrealistisch teksten en toch zijn het soms allemaal poëtische vertellingen die als achtergrond zijn muziek meedragen. Van punk over country tot en met Rockabilly. Met een ondertoon van Rockabilly opent hij hier samen met zijn 'Family Jewels' met het nummers 'Little Green Men', een eerder donker rockabilly deuntje. Helemaal anders is dan het gekke 'Shag Rug'. Op 'Middle Age Crawl' staat de ukelele centraal in een psycho-pop deuntje over cocaïne, marihuana en alcohol.

'Calm Seas' mag je rekenen tot een van de zeldzame uitspattingen op dit album waarna hij met 'The 99' en ook met 'Punk Rock Aftershock' duidelijk voor punk kiest. Afsluiten doet hij met een remix en duistere toon op 'Beyound The See'.

 

tracks:

01 Little Green Man
02 Shag Rug
03 Get Me A Beer
04 Middle Age Crawl
05 Hello, Goodbye
06 Calm Seas
07 Opened Book
08 Beyound The See
09 The 99
10 Punk Rock Aftershock
11 Beyound The Sea (Funk Slapt Remix)

musicians:

Angus Crowne: vocals, ukelele, bass
Gavin Ross: guitars, bass
Tino Marrufo: drums