© Rootsville.eu

Anton Walgrave
Where Oceans Meet


© Rootsville 2017

Deze Leuvense troubadour is met zijn nieuwe 'When Oceans Meet' niet aan zijn proefstuk toe. Al meer dan 16 jaar is hij werkzaam als muzikant en vorig jaar in juni trok hij samen met een strijkersensemble richting Dilbeek waar ze hun intrek namen in een 18e eeuwse kapel om dit muzikaal understatement op te gaan nemen onder het waakzaam oog van Staf Verbeeck.

Een album dat in alle sereniteit werd ingeblikt en waarmee deze Anton Walgrave zich als doel stelt om alsmaar dichter bij zij publiek te kunnen zijn. Een album dat in eerste instantie gaat over liefde en over het besef wie en waar we zijn. Voor deze 'When Oceans Meet' werden 9 nieuwe originals geschreven en met een lichte knipoog naar folkmuziek laat hij ons onthaasten van alle stress en bekommernissen.

Naast de akoestische gitaren van hemzelf en Jelle Van Den Bergh werd er ook beroep gedaan op 2 violen, een viola (altviool) en een cello. Muzikaal directeur Mirko Banovic zorgt dan met zijn keyboard als enige voor de elektrische noot op deze plaat. Een intieme sfeer en diepgaande nummers maken dat deze 'When Oceans Meet ' in eerste instantie een luisteplaat is geworden. Nummers als 'Thrive' en 'Solid Ground' kunnen makkelijk als tijdloos worden bestempeld.

Titeltrack 'Where Oceans Meet' gaat niet zozeer over het voortbestaan van deze waterige werelden maar over het geloof om in elkaar te geloven en samen de toekomst onder ogen te willen zien. Door toedoen van de melancholische klanken van de strijkers en zeer zeker ook door de klankleur van deze Anton Walgrave is er met 'Longing' een knipoog naar serene liefde.

Afsluiten doet hij met een intro alsof de strijkers aan het stemmen zijn en dan..stttttttttt alsof een oosters gevoel bezit van ons neemt.


tracks:

01 Thrive
02 Long as You Run
03 Solid Ground
04 Where Oceans Meet
05 Longing
06 Are You Ready?
07 Burn
08 Call Me
09 Done


more info:

year: 2017

artist: Anton Walgrave

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Anton Walgrave: acoustic guitar & vocals
Jelle Van Den Bergh: acoustic guitar & backing vocals
Mirco Banovic: keys
Emile Verstraeten: violin
Beatrijs De Klerkck: violin
Stefan Wellens: viola
Tine Anthonis: cello