© Rootsville.eu

Audrey Silver
Very Early


©Rootsville 2017

Met deze Audrey Silver bevinden we ons in New York. Deze ‘sweet voice nightingale’ brengt na haar vorig album ‘Dream Awhile’ nu dit 12 nummers tellende ‘Very Early’ uit. Haar stem in een uitnodiging voor een meer dan enchanted evening in vocal jazz.

We vinden er Broadway op terug maar gaan ook terug in de tijd met heerlijke jazz standards en zo refereert  de titeltrack dan ook naar Bill Evan’s zijn ‘Very Early’ uit 1970. Opennen doet deze Audrey Silver met ‘Galileo’ van de Ierse Songwriter Declan O’Rourke waarbij de intro van Bruce Barth op de piano al meteen dit album de hoogte in duwt.

Met ‘Goodbye New York’ krijgen we een loflied aan de ‘Big Apple’ met poëtische woorden van Deborah Garrison. Perfecte harmonie krijgt deze Audrey Silver hier tussen jazz en pop zeker wanneer ze wordt bijgestaan door een keur van muzikanten bij het brengen van Sting zijn ‘Until’. Een nummer dat je doet wegdromen mede door de ingrijpende tonen van Gary Versace aan de accordeon in een conversatie met de trompet van Alex Pope Norris.

Deze 'Very Early' is een boeket mooie en aangrijpende jazz van diverse kanten beken, gaande van Mose Allison tot Leonard Bernstein waardoor deze Audrey Silver meer dan internationale erkenning moet kunnen krijgen.

 

Tracks:

01 Galileo
02 Surrey With The Fringe On Top
03 The Cold Wind's Embrace
04 Getting To Know You
05 Goodbye New York
06 Until
07 Lemon Twist
08 Very Early
09 What's With You
10 Jardin D'Hiver
11 Lucky To Be Me
12 When The World Was New

 

more info:

year: 2016

artist: Audrey Silver

label: Independent

promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

musicians:

Audrey Silver: vocals
Bruce Barth: piano (1-7, 9-12);
Paul Beaudry: bass
Lewis Nash: drums (1-7, 9-12)
Alex Pope Norris: trumpet (2, 3, 6, 10)
Gary Versace: accordion (6, 12)
Ron Affif: guitar (9)
Tom Beckham: vibraphone (7, 8, 12).