© Rootsville.eu

Backtrack Blues Band (US)

tiltle: Make My Home in Florida (CD+DVD)
music: blues
year: 2017
label: Harpo Records
release date: january 26, 2018

info artist: Backtrack Blues Band
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2017


Lekker luisterende Chicago blues met een streepje West-Coast er in is zowat de beste manier om als blues liefhebber de dag mee aan te gaan vatten. Om dit te bevestigen kan je beter naar het nieuwe album luisteren van de 'Backtrack Blues Band'. Deze 5 koppige band is een van de langst meelopende blues bands in Florida en dan heb je uiteraard nog weinig te bewijzen. Deze 'Backtrack Blues Band' werd opgericht Sonny Charles (lead vocals, harmonica) in 1980 en bestaat uit naast Sonny Chalres zelf ook nog uit zijn kompanen Kid Royal (lead guitar), Little Johnny Walter (rhythm guitar), Joe Bencomo (drums) en Stick Davis (bass).

Het album werd 'live' geregistreerd ' op 6 januari begin dit jaar. De plaats van gebeuren is het 'Palladium Theatre' in hun thuisbasis St-Petersburg FL. Je weet wel tevens de plaats van gebeuren voor het jaarlijkse 'Tampa Blues Festival' dat in 2018 zal plaatsvinden tussen 6 en 9 april. Het is een 'live' album van meer dan uitstekende kwaliteit geworden dat tevens wordt uitgebracht inclusief een prachtige DVD. De 'Backtrack Blues Band' stonden reeds aan de zijde van namen als B.B. King, Buddy Guy en Stevie Ray Vaughan tot Gregg Allman, Robert Cray, Kenny Wayne Shepherd en  Johnny Winter.

Het is een album geworden met daarop zorgvuldig geselecteerde covers en eigen originals die de klankkleur en harpspel van Sonny Charles volledig in de spotlights komt te zetten. Openen doen ze met 'Checkin' On My Baby' van Sonny Boy Williamson. Ook de klassieker 'Your Funeral and My Trial' komt van één van de grote voorbeelden bij de hedendaagse blues harpers. Het vleugje 'West-Coast' krijgen we ook door BB King zijn 'Woke Up This Morning'.

Nummers als de titeltrack 'Make My Home In Florida', 'Heavy Built Woman' en 'Shoot My Rooster' zijn dan originals waaruit blijkt dat Sonny Charles wel degelijk de skills heeft om zich als een volwaardig blues muzikant te kunnen profileren. Wanneer je er namen bij haalt als SBW en BB King kan je uiteraard ook niet voorbij de 'great' T-Bone Walker'. Diens 'T-Bone Shuffle' maakt dit 6de album van deze 'Backtrack Blues Band' dan ook compleet...

 

tracks:

01. Checkin' On My Baby
02. Woke Up This Morning
03. Make My Home In Florida
04. T-Bone Shuffle
05. Nobody But You
06. Your Funeral and My Trial
07. Heavy Built Woman
08. Shoot My Rooster
09. Tell Your Daddy

musicians:

Sonny Charles: lead vocals, harmonica
Kid Royal: lead vocals on #2,4 - lead guitar
Little Johnny Walter: rhythm guitar, backing vox
Joe Bencomo: drums
Stick Davis: bass