© Rootsville.eu

Bad Luck Woman & Her Misfortunes (Can)

tiltle: Cursed
music: blues - rhythm & blues
year: 2016
label: independent


info artist:
Bad Luck Woman
promotion: Sarah French Publicity

© Rootsville 2017


Het album 'Cursed' van de uit Toronto afkomstige Raha Javanfar aka Bad Luck Woman en haar Misfortunes werd ginds al uitgegeven in 2016 en bereikt nu met enige vertraging Europa. Het zou evenwel een vloek zijn geweest als ze deze rhyhtm 'n blues formatie voor ons zouden verborgen hebben gehouden. Van origine uit bestaat deze band uit 'a lady and three man' maar voor de opnamen van deze 'Cursed' zijn er enkel muzikanten aan toegevoegd.

Naast deze 'Bad Luck Woman' die als zangeres ook nog basgitaar speelt zijn er nog Fraser Melvin op gitaar, Andrew Moljgun aan de saxofoon en Jonathan Hyde op drums. Om tijdens de opnamen een beetje extra schwung mee te geven werd er nog beroep gedaan op Tom Moffett (trumpet), Jay Swinnerton (piano & vocals) en vielen zowel Adam Beer Colacino (guitar) en Galen Pelley (drums) in.

Met deze 'Cursed' brachten 'Bad Luck Woman & Her Misfortunes' vorig jaar deze plaat onder de mensen en werd het album meteen een blikvanger op de Maple Blues edition 2017. Raha Javanfar en haar ongelukkig Quartet nemen ons met hun debuutalbum naar de 50-tiger en 60-tiger jaren en doen ons herinneren aan de flirterige jazzy blues van onder meer Big Maybelle en Ella Johnson, zonder iconen als Etta James en Ray Charles uit het oog te verliezen.

Met dit 10 nummers tellende album nemen ze je mee naar de era van swingende dansvloeren in de toenmalige 'bruine clubs'. Met 'Snatch & Grab' zetten ze meteen de swingin' n jivin' toon voor de rest van het album. Heerlijke rhyhtm 'n blues gedragen door die heerlijke jazzgitaar en die sexy saxofoon. Dat vandaag de dag ook nog zulke heerlijke muziek kan worden gemaakt bewijzen ze met 'The Way You Love' van de hand van guitarslinger Fraser Melvin. Hun lijflied 'Bad Luck Woman' is een 'talking bluesje' eigen aan de tijd van toen...

Klassiekers in het genre als 'That's A Pretty Good Love' of het afsluitende 'Ay La Bah' waar in 1955 Dolly Cooper een grote hit mee scoorde zijn op deze 'Cursed' maar wat graag meegenomen. Geniet mee van deze Bad Luck Woman met nummers als 'Went Down Easye en laat je meeslepen naar een tijd van uitstekende swing, muziek zoals er nu nog zelden wordt gemaakt...en hoeveel keer moet ik het nog herhalen...hierheen halen die handel!

 

tracks:

01. Snatch & Grab
02. I Don't Know About You
03. The Way You Love
04. No More Love
05. Bad Luck Woman

06. That's A Pretty Good Love
07. Spinach Song
08. Take Our Time Together
09. Went Down Easy
10. Ay La Bah

musicians:

Raha Javanfar: lead vocals & bass
Fraser Melvin: guitar & vocals
Andrew Moljgun: sax
Jonathan Hyde: drums

additional musicians:

Tom Moffett: trumpet
Jay Swinnerton: piano & vocals
Adam Beer Colacino: guitar on #1,4,6,9
Galen Pelley: drums on #1,4,6,9