© Rootsville.eu

Barking At The Mailman
Trial & Error

© Rootsville 2017

Deze EP van 'Barking at the Mailman' gaat over 5 muzikanten die in en rond Geraardsbergen al meermaals de boel op stelten hebben gezet. Deze band werd opgericht eind 2014 en zoals bij iedere formatie is het in het begin even zoeken naar de juiste balans. Dat evenwicht hebben ze gevonden door het aantrekken van Raïssa Peeters als zangeres en zo werd het ook tijd om nieuw materiaal op een digitaal schijfje te zetten en daarvoor trokken begin dit jaar naar de 'MM Studio' in hun thuisbasis.

Het resultaat zijn 6 stevige songs waarbij er 5 zijn geschreven door de band zelf. 'Who's Stopping Now' daarvoor gaan de credits naar Raïssa Peeters en S. Sergooris. Naast zangeres Raïssa hebben we ook nog Sven Huwé (guitar & vocals), Tim Vanderberghe (guitar) en de ritme sectie die bestaat uit Bart Van der Haegen (bass) en Koen Denied (drums). Hun rocksongs hebben soms dat diepe van een greasy rock zoals we die ook kennen van 'Black Market III' die geresidentieerd zijn in San Diego Cal. Iets wat je duidelijk komt te horen op een nummer als 'Oh My'.

Openen doen ze met 'Waisting Time' een stevige rocksong waarbij op 'live' concerten meteen de toon zal worden gezet door de snedige gitaarrifs en de doordringende rockstem van Raïssa. Met het nummer 'I Want You' flirten deze 'Barking at the Mailman' in eerste instantie wat met Indie Rock waarmee ze zeker en vast niet zouden misstaan op een van de podia van 'Sjock' of 'Roots & Roses'.

Deze 'Barking at the Mailman' zeker eens gaan bekijken wanneer ze bij u in de buurt zijn met stevige en doordringende rock en...geen bang, ze bijten niet. Op 5 augustus spelen ze als support acht voor Memo Gonzalez te Melle.

 

tracks:

01. Wasting Time
02. Oh My
03. I Want You
04. Who's Stopping You?
05. One By One
06. The Hard Way


more info:

year: 2017

artist: Barking At The Mailman

label: independent

booking: Danny DE Man

musicians:

Raïssa Peeters: vocals
Bart Van der Haegen: bass
Sven Huwé: guitar & vocals
Tim Vanderberghe: guitar
Koen Denie: drums