© Rootsville.eu

BB & The Blues Shacks (D)

tiltle: Reservation Blues
music: blues
year: 2017
label: Rockstar Records (Rhyhtm Bomb Records)

info artist: BB & The Blues Shacks

© Rootsville 2017


De broertjes Michael en Andreas Arlt zijn sinds hun aantreden in de helaas verdwenen 'The Borderline' in 2005 altijd één van mijn favoriete Duitse bluesbands gebleven ook al zijn ze hier in ons land geen veelvraat wanneer het optredens betreft. Vorig jaar traden ze samen met Bonita nog aan op 'Blues Peer'. Hun swingende sound van 'vintage blues' werkt nog steeds aanstekelijk en nu dat Michael, Andreas & co onderdak gevonden hebben bij 'Rhyhtm Bomb Records' kon een nieuw album uiteraard niet uitblijven. en meteen vieren ze ook maar 30 jaar 'on stage'.

Vorige albums met onder meer 'Unique Taste' (2008) en 'London Days' (2010) eindigen nog met regelmaat in de CD speler en de kracht van deze 'BB & The Blues Shacks' is en blijft dat ze eigen originals onmiddellijk weten om te buigen alsof het klassiekers betreft. Ook op deze 'Reservation Blues' staan 14 nieuwe en eigen geschreven nummers.

Deze 'Arlt Bro's' kan en mag je als wereldklasse beschouwen en leggen steeds weer de lat zeer hoog. Ook voor dit nieuwe album hebben ze er voor sommige nummers een heuse 'horn section' aan toegevoegd. Openen doen ze volledig in stijl met de titeltrack 'Reservation Blues', een nummer waar meteen de harmonie tussen de gitaar van Andreas en de howlin' harp van Michael een 'unique' geheel vormen.

Met 'Lay Some Shuffle Down' zetten ze de boel meteen op stelten met deze uitermate swingende shuffle. Een van de kenmerken van deze BB & The Blues Shacks is dat ze iedere keer weer me weten te verrassen met een heelijke tearjerker zoals zij ze enkel kunnen brengen en op deze 'Reservation Blues' is dit 'Mad About You' waarna ze weerom een feestje bouwen met ' I Can't Go On'.

'From Now On' is een footsompin' soulvolle bluesje waarbij de heerlijk blazers als extra worden toegevoegd. 'All About That' en 'Things Won't Change' creëren ze een sfeer zoals zij het enkel kunnen. Blues uit de swingende 50-tiger jaren...

BB & The Blues Shacks te bewonderen op het 'La Force Festival' te Doornik op zaterdag 7 oktober 2017. (meer info)

Michael Arlt @ Blues Peer 2016 © Freddy Vandervelpen


tracks:

01. Reservation Blues
02. Lay Some Shuffle Down
03. Mad About You
04. I Can't Go On
05. Year Of Strife
06. From Now On
07. Angry Cat
08. Not Much To Loose
09. Honeycomb
10. All About That
11. My Time Ain't Long
12. Little Secrets
13. Things Won't Change
14. Why Can't I Go Home

musicians:

Andreas Arlt: guitar
Michael Arlt: harmonica, vocals
Hennig Hauerken: bass & Upright bass
Fabian Fritz: keys
Andre Werkmeister: drums