© Rootsville.eu

Bellemont
Live or Lavish: The Jet Sessions (2CD)

© Rootsville 2017

Deze 'Bellemont' is aan alliantie tussen Belgische en Amerikaanse muzikanten met als vocaal uithangbord zangeres Tracee Westmoreland. Afzonderlijk hebben de bandleden als diverse waters doorzwommen om dan uiteindelijk hun heil te zoeken in deze 'Bellemont'.

Sam Malec (guitar), Bruno Beeckmans (keys & backing vocals), Joe Bacart (drums) en Pieter Vreede (bass) zijn de vier andere muzikanten die zangeres Tracee komen te vergezellen in deze nieuwe formatie die op muzikaal gebied van vele walltejes komen te eten. Roots, rock en blues met een duidelijk psychologisch poppy kantje.

Deze 'Live or Lavish' bestaat uit een dubbel album waarbij het eerste gedeelte bestaat uit 'live' versies van de nummers. Nummers die wat het instrumentale allen geschreven zijn door bassist Pieter Vreede en de meeste lyrics door Tracee Westmoreland zijn neergepend. De plaats waar de opnamen hebben plaatsgevonden was de authentieke 'Jet Studio' in Koekelberg.

Bellemont probeert zonder al te veel dubs alle tracks zo natuurlijk mogelijk te laten overkomen waarvoor de 'Jet Studio' een ideale locatie bleek te zijn. 'Lavish' is het 2de gedeelte van deze compilaties waarbij bij wijlen een ganse orkestratie aan te pas bleek te komen wat soms contrasterende verschillen als resultaat opleverden. Zo is er het mooie 'Down To The Harber' waarop alle registers worden opengetrokken.

'Don't Wanna Know' is dan weer een nummer met een modern jazzy tintje waarop je tijdens de 'live' sessions een doordringende Hammond kom te horen. 'Did U Ever' is de afsluiter op de 'Lavish versie', een nummer dat klaar is voor de charts...


Album release: 01 mei L'Archicuc Brussel

tracks:

01 Tale Of The Roses
02 Don't Wanna Know
03 Red Town
04 Did You Ever
05 On The Ocean
06 It's Time To Tell The Truth
07 Down To The Harbour
08 Why Do You Do
09 Deja Vu
10 Trough With Love

bonus 'Lavish'
11 Tale of The Roses (alt. version)


more info:

year: 2017

artist: Bellemont

label: Starman Records

promotion: Starman Promotions (Felix Huybrechts)

distribution: Suburban/Bertus

Live musicians:

Tracee Westmoreland: vocals
Sam Malec: guitar
Bruno Beeckmans: keys & backing vocals
Joe Bacart: drums
Pieter Vreede: bass

Lavish musicians:

Niklas Arents
Tom Beardslee
Amelie Catteuw
Era-Alexandra Decuyper
Bruce Ellison
Jan Maris
Karolien Merchiers
Arno Schoup
Gert-Jan Schoup
Karen Speltincxs
Bart Van Beneden
Katelijn Van Kerckhoven