© Rootsville.eu

Bev Grant
It's Personal


© Rootsville 2017

Met deze Bev Grant komen we bij een singer-songwriter wiens teksten bijzonder mooi geschreven zijn en waar deze lijken of ze zo uit het dagelijkse leven zijn weggeplukt. Voor dit album 'It's Personal' schreef ze 9 originals en is het een solo album sinds lange tijd. Bev Grant's muziek is een mix van folk, country, jazz en wereldmuziek.

Naast muzikante is ze in de eerste plaats een activiste die het feminisme een warm hart toedraagt en ook de oprichtster van de band 'The Human Condition'. Bev Grant groeide op in Oregon maar verhuisde later richting New York waar ze ook het 'Brooklyn Women's Choir' wist op te richten.

Deze 'It's Personal' vertelt in zekere zin haar levensloop en ook al heeft haar stem iets bijzonder breekbaar toch heeft ze zo iets van, je ne sais quoi. Nummers over het sociale leven en de werkomstandigheden in de talrijke fabrieken tot over de aardbeving in Haiti in 2010 met het nummer 'I Felt The Earth Shake'.

Openen doet ze met het bijzonder mooie 'Hang On Girl', een hedendaagse folksong met enige rock 'n soul attitude mede door de grooves van Daniel A. Weiss op de keyboards. Een nummer over hoe je na tegenslagen de juiste persoon naast je moet hebben. 'Small Town Girl' is dan weer bijzonder jazzy en kon zo uit het 'Great American Songbook' zijn weggehaald. Met 'Throw Me The Ball' lijkt het hier wel of Lucille Ball een geslaagde country hit gaat scoren.

Afsluiten doet ze met 'Nathional Anthem:Arise! Arise!' een nummer van Jean Rohe, die op muzikale richting wel haar jongere ego zou kunnen zijn... Een meer meer dan geslaagd album waarbij je eerste aandacht naar de teksten wordt getrokken maar waarbij de sterke muzikale inbreng langzaam tot je begint door te dringen.


tracks:

01. Hang On Girl
02. Small Town Girl
03. Poor Daddy
04. Throw Me The Ball
05. Your Not The One
06. Dirty Laundry Blues
07. The Space Between
08. I Am A Sewing Machine
09. I Felt The Earth Shake
10. Mother's Wrath
11. National Anthem: Arise! Arise!


more info:

year: 2017

artist: Bev Grant

label: independent

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Bev Grant
Daniel A. Weiss
Tony Trio
Lee Nadel
Jerry Marrota
Doug Yowell
Matt Beck
Jenny Hill
Carolann Solebello
Catherine Miles
Emily Bindiger
Jay Mafale
Angela Lockhart
Carolynn Murphy