© Rootsville.eu

Big Bill
Jimi Jimi - Ni Contenct (single)


© Rootsville 2017

Toen ik vernam dat er op 25 mei 2017 in de Leuvense cultuurtempel 'Het Depot' een concert gepland stond met de levende legende 'Big Bill' begonnen de emoties zich van me meester te maken. Dat ze Arman'ke aka Big Bill Krakkebaas ‘on de stoosse’ deze avond geven aan deze toch wel 'bekendste' Leuvenaar aller tijden.

In 1974 kwam er op Parsifal het album 'Big Bill' uit en iedere muziekliefhebber uit Leuven en omstreken zou deze 'legacy' in huis moeten hebben. Onder invloed van de revolutionaire vernieuwing bij de dragers van muziek brachten ze bij Coadex in 2005 'The original Ene mee hesp' op de markt in de vorm van een compact disk aka CD waarvan je hier een verslag kan lezen.

Begin jaren 70-tig was Big Bill in en rond zijn Leuven immens populair met zijn band "Big Bill Krakkebaas & The Sock'n'Soul (Ram Jam Funky but Live) Band". Een band waar toen ook een nog piepjonge Jean Blaute in speelde. Het is uit die periode dat de hit 'Ene Me Hesp' en 'Stoasse Blues' afstammen. Op het einde van dat decennium bracht hij ook enkele Leuvense Ska nummers uit waaronder 'Tes Ka' en in 2013 volgde er nog 'Schonen Dag' als single.

Voor mezelf was vorig jaar op 'Leuven Bluest' op 5 mei in 'Het Depot' dit de laatste keer dat ik Big Bill kon bewonderen, toen nog aan de zijde van P. Van Sant. De' Big Bill Special' een jaar later mag en moet dus met niets dan loftrompetten worden aangekondigd. Om dit 'event' luister bij te zetten kwam Armand samen met enkele muzikanten, waarbij o.a. zijn neef Charly Verbinnen (David Ronald & The Dice), om nog eens een bluesje te gaan opnemen. Het 'huis van vertrouwen' was daarvoor de 'Fandango Studio' van Els en Dirk.

Andere muzikanten die hun samenwerking wat graag wilden verlenen waren naast Charly ook nog Stoy Stoffelen (drums), Henri Ylen (saxophone), Marco Epis (percussion), Vévé 'Shake' Mazimpaka als backing vocals en uit het Fandango huisorkest ook nog bassist Luk Degraaff.

Aan de traditie zouden ze nu eens niet, maar dan ook helemaal niet, aan tornen dus werd de A & B kant opgenomen in het onvervalst 'Leives' dialect. De lyrics van dit unicum werden geschreven door Charly Verbinnen en deze 'single' zal zeker en vast in de kijker komen te staan op 25 mei aanstaande. Stevig rockend is dit een ode aan de bekendste Jimi ooit in de geschiedenis van de muziek. Jimi Hendrix was toen een voorbeeld voor Big Bill. De single wordt naast de doordringende gitaarrifs van Charly ook nog opgewaardeerd door de funky sax van Henri Ylen.

Funk is ook de rode draad op de B-kant. Met een licht gevoel van hip hop bezingt Armand hier samen met Vévé 'Shake' Mazimpaka op 'Ni Content' over de verveling van het luxe leventje dat we soms leiden. Een 'zjat azijn' zal er op 25 mei niet bij zijn maar een goede 'Stella' des te meer en bij deze nog een laatste oproep om 'Het Depot' die avond uit zijn voegen te laten barsten om zo Big Bill Krakkebaas de avond van zijn leven te bezorgen. Dus allemaal 'content' op deze 'Nen avond met Big Bill'.


tracks:

01. Jimi Jimi
02. Ni Content


more info:

year: 2017

artist: Big Bill

label: Fandango Music

musicians:

Big Bill: vocals
Luk Degraaff: bass
Stoy Stoffelen (Big Bill): drums
Henri Ylen: saxophone
Charly Verbinnen: guitars
Marco Epis: percussion
Vévé 'Shake' Mazimpaka: baking vocals