© Rootsville.eu

Billy T Band
Reckoning


© Rootsville 2017

 

Billy T aka William R. Troiani is afkomstig van de 'Big Apple' maar woont al twee decennia in Noorwegen. Het emigreren richting Noorden van Europa heeft hem zeker geen windeieren gelegd want ginds vielen ze al meermaals in de prijzen. Billy T speelde lange tijd bij Eddie Kirkland en de Tom Russel Band alvorens hij het ruime sop koos in de States.

 

 

Zijn vorig album 'More Billy T' (2015) stond nog bol van de 'funk' mede door de blazers die aanwezig waren. De blazers zijn een beetje verdrongen, ze zijn er nog maar nu wordt het accent gelegd bij violen en cello. Wat wel is gebleven is de soul in Billy T's muziek en ook de met roest en vuil overdekte 'Ford' is nog van de partij.

Zo goed als alle nummers werden geschreven door William al dan niet samen met zijn bandleden en zo krijgen we 10 nieuwe nummertje te horen. Na opener 'Reckoning' blijft deze Billy T Band een beetje hangen in de soul en disco van de 80-tiger jaren en dus ook met nummers als 'Shame Shame' en 'Sad Man'.

Op 'On Your Own' stappen ze een beetje af van het zeemzoete in hun muziek en krijgen we meer vette roadblues. Ook op 'One Of These Days' slaan ze een andere meer akoestische weg in. 'Trouble' is terug van het snederig type in de blues alvorens af te sluiten met een slowtje uit de duizend op 'I've Been A Fool'.

 

tracks:

01. Reckoning    
02. Shame Shame 
03. On Your Own
04. Sad Man
05. One Of These Days
06. Gone
07. It Ain't Right
08. Love Is Gonna Get You 
09. Trouble
10. I've Been A Fool


more info:

year: 2016

artist: Billy T Band

label: Big H Records

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

musicians:

William R. Troiani
Haakon Hoeye
Ian F. Johannessen
Robert Alexander Pettersen
Martin Windstad
Adam Douglas Enevoldsen
Elvy Elisabeth Vefall
Kasper Skullerud Vaernes
Kristoffer Eikrem
Isa Caroline Holmesland
Tara Terese Waaler Waervagen
Lise Voldsdal
Marius Roe Navik
Kaja Fjellberg Pettersen