© Rootsville.eu

International Blues Challenge #32


© Rootsville 2017

Met de 'International Blues Challenge' zijn we bij één van de hoofdbezigheden van de bekende organisatie in de blues, 'The Blues Foundation' en ginds in Beale Street te Memphis waren ze begin 2016 toe aan hun 32ste editie. Eerlijk toegeven daar lopen we inderdaad hier in Europa nog wat op achter maar waar we dan op voorlopen is de uitgave van de 'CD'. Dit heeft uiteraard te maken met het aantal acts dat hun opwachting maken op deze wedstrijd want ginds in Beale Street waren dat er vorig jaar liefst 257.

In navolging van de 'Challenge' die heeft plaatsgevonden tussen 26 en 30 januari 2016 is nu ook voor deze 32ste editie het bijbehorende album te verkrijgen met daarop 9 originals. Ook even op attente maken dat Frank Roszak die zich gedurende het ganse jaar inzet voor de promotie van de blues op dit album vermeld staat als 'associate producer'.

De opener op dit album is weggelegd voor de ons niet onbekende Paul Deslauriers Band dir hier met het rockende 'I'm Your Man' al dadelijk de juiste noot zet. De band 'Innervision' is mij iets minder bekendt maar doet onze voeten toch bewegen met 'Hound Dog' in de sfeer van Chuck Berry. Uiteraard is deze 'International Blues Challenge' er eentje waar elk aspect van de blues onder de loep wordt genomen en zo krijgen we met Sonny Moorman een uitstekend akoestisch Delta bluesje met 'You Make All My Blues Come True'.

Met de 'Norman Jackson Band' en zijn 'Norman's Blues' worden we meegenomen voor een reisje in de geschiedenis van heel wat grote namen in de blues. Van 'Bing Futch' krijgen we nog een vette shuffle en het duo Ben Hunter & Joe Seamons sluiten hier in alle rust af met 'Black Sheep Moan' . Nummer '33' van dit event vindt uiteraard plaats in Beale Street' tussen 31 januari en 4 februari 2017.


tracks:

01 I'm Your Man (Paul Deslauriers Band)
02 Hound Dog (Innervision)
03 You Make All My Blues Coime True (Sonny Moorman)
04 Norman's Blues (Norman Jackson Band)
05 When The Money Runs Out (Trey Johnson & Jason Willmon)
06 Tall Glass Of Whiskey (Hector Anchondo Band)
07 Drinkn' And Drivin' Blues (Bing Futch)
08 Can't Move On (Dave Muskett)
09 Black Sheep Moan (Ben Hunter & Joe Seamons)


more info:

year: 2017

organisation: The Blues Foundation

promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)