© Rootsville.eu

Blues Caravan 2016
Blue Sisters CD/DVD


© Rootsville 2017

Voor deze alomgekende 'gathering' ieder jaar kunnen we enkel dankbaar zijn aan Thomas Ruf want het was hij die het idee deed ontstaan om jaarlijks een drietal blues-artiesten en aanverwanten in een groep te verzamelen om er Europa mee door te trekken. Deze traditie dateert al van 2005 en is voor meerdere artiesten al de perfecte springplank geweest voor hun carrière. Een andere traditie is ook dat we dan ook een knap in elkaar gestoken CD/DVD mogen ontvangen van deze jaarlijkse 'Blues Caravan'. Voor 2016 was het oog van Thomas Ruf gevallen op Ina Forsman, Layla Zoe en Tasha Taylor. Niet dadelijk onbekenden en het jaar van hun 'Blues Caravan' brachten ze alle drie nog een eigen full Cd op de markt.

Iedere Caravan heeft ook telkens weer een ondertitel en voor deze drie prachtvrouwen werd het 'Blue Sisters'. Als eerste is er de Finse sensatie Ina Forsman die hier in ons kleine landje al meteen op een hoop fans kon rekenen met haar aantreden. Een spring in't veld met enig rhyhtm 'n blues gevoel. Vorig jaar bracht ze een selftitled album uit dat op bijzonder veel bijval kon rekenen. (CD report Ina Forsman)

Verder is of was er Layla Zoe en ook deze Canadese bluesrock-chick heeft in de lage landen een schare trouwe fans weten te vergaren. In haar thuisland werd ze vaak vergeleken met Janis Joplin maar wanneer je haar beter kent weet je dat ze ook nog zoveel meer weet te bieden. In 2016 bracht ook zij een nieuw album op de markt met als titel 'Breaking Free' en ook dit album werd uitgegeven op het 'Ruf Label'. (CD report Layla Zoe)

Als laatste van dit drietal hebben we Tasha Taylor en voor diegene die deze uit Texas afkomstige schoonheid nog niet kenden ze is de dochter van Johnnie Taylor, je weet wel de man uit de Stax periode van 'Who's Making Love'. Met deze Tasha Taylor werd het soul gehalte in deze 'Blues Caravan' de hoogte in gestuwd. Haar album uit 2016 kreeg als titel mee, 'Honey For The Bisuit'. (CD report Tasha Taylor)

De 'live' registratie van deze CD/DVD gebeurde op 22 februari 2016 tijdens een concert in Nuernberg (Duitsland). Naast eigen werk van hun laatste albums brengen deze 'Blue Sisters' ook een goede portie soul en daarmee is of werd deze 'Blues Caravan' bijzonder veelzijdig en swingend met daarop ook Tasha's vader zijn monsterhit. Op het album staan 16 tracks met ook nog pareltjes als Etta's 'Tell Mama' of 'Come Together' van de Fab Four. Nog meer psoitief nieuws is wel dat de bijbehorende DVD liefst 10 nummers meer bevatten dus naast veel luisterplezier ook nog een stuk meer kijkplezier....have fun!!!

De editie van 2017 bestaat uit Big Daddy Wilson, saxofoniste Vanessa Collier en r'n'b sensatie Si Cranstoun en kreeg als titel mee 'Blues Got Soul'. op de introducerende clip herken je zeker ook bassist Roger Inniss en een oude gediende van de Blues Caravan, gitariste Laura Chavez. Zeker op onze festivals te bekijken maar sttt...

videoclip Blues Caravan 2017


tracks CD:

01 Chain Of Fools
02 Hanging Loose
03 Devil May Dance Tonight
04 Bubbly Kisses
05 No Room For Love
06 What Difference Does It Make
07 Weatherman
08 Who's Making Love
09 Work House
10 Don't Wanna Hurt Nobody
11 Never Met A Man Like You
12 Honky Tonk Woman
13 Tell Mama
14 In The Basement
15 Come Together
16 Rock Me Baby

tracks DVD:

01 Chain Of Fools
02 Higher and Higher
03 Hanging Loose
04 Devil May Dance Tonight
05 Farewell
06 Bubbly Kisses
07 No Room For Love
08 Queen Bee
09 I Want A Little Sugar In My Bowl
10 What Difference Does It Make
11 Wedding Bells
12 Weatherman
13 One And Only
14 Valerie
15 Who's Making Love
16 Put Your Hands In The Air
17 Leave You For Good
18 Work House
19 Don't Wanna Hurt Nobody
20 Never Met A Man Like You
21 Sweet Angel
22 Honky Tonk Woman
23 Tell Mama
24 In The Basement
25 Come Together
26 Rock Me Baby


more info:

year: 2016

artist: Ina Forsman
artist: Layla Zoe
artist: Tasha Taylor

label: Ruf Records

musicians

Ina Forsman: vocals
Layla Zoe: vocals
Tasha Taylor: vocals
David Floreno: guitar
Walter Lapupeirissa: bass
Markku Reinikaien: drums