© Rootsville.eu

Bob Cheevers
Fifty Years (selection from the Bob Cheevers collection)


© Rootsville 2017

Afkomstig van Texas is deze Bob Cheevers niet aan zijn proefstuk toe want op zijn conto staan liefst meer dan 3000 nummers. Met een mix tussen Neil Young en Willie Nelson brengt hij zeer aanstekelijke Americana soms wel met bluesy invloeden.

Deze singer-songwriter volgt al meer dan vele jaren zijn eigen weg in de muziek en bracht nog een 5-delig album uit met daarop 83 van zijn nummers. Uit die box komt deze selectie van 10 nummers die toepasselijk de titel '50 Years' meekreeg. In Texas kreeg deze Bob Cheevers in 2011 nog te titel van 'Singer-Songwriter Of The Year' toegemeten.

Country-folk deuntje en titeltrack 'Fifty Years' is dan ook meer dan een gepaste opener voor deze mini-selectie uit deze Bob Cheevers zijn arsenaal. Nummers als 'Is It Ever Gonna Rain' en 'Texas Is an Only Child' weerspieigelen perfect wat deze country-singer in huis heeft. Aanstekelijke country soms met enig gevoel voor rock en blues.

'In The Early Stages' is een meer dan mooie ballad met een knipoog naar de pop maar met voldoende ziel in zich. Typische rollin' country krijgen we met 'The Unknow Soldier' en afsluiten in deze selectie doet hij met 'Old Soul' en dit is zeker geen Ol'school country....


tracks:

01. Fifty Years
02. My Guitar, The Man in The Moon, and My Heart
03. Island Paradise
04. Is It Ever Gonna rain
05. Lime On The Rim
06. Texas is an Only Child
07. Popsicle Man
08. In The Early Stages
09. The Unknown Soldier
10. Old Soul


more info:

year: 2017

artist: Bob Cheevers

label: Howlin' Dog Records

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)