© Rootsville.eu

Bob Mundy (US)

tiltle: Love To Me
music: Smooth Jazz
year: 2017
label: Kitolicious Music

info artist: Bob Mundy
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2017


Bob Mundy werd geboren in Queens maar groeide op in Longs Island. Deze 'Native New Yorker' ontwikkelde zichzelf de skills tot een gewaardeerde entertainer en jazzsinger. Het was tijdens het bezoek aan, zijn grootouders dat zijn tante in haar plaatsje in dat huis Bob Mundy leerde kennismaken met namen als Johny Mathis, Andy Williams en zeker ook Barbara Streisand. Hij was amper 5 jaar oud toen Bob Mundy lessen begon te volgen op piano. Het was niet zijn intentie om als een professioneel muzikant door het leven te gaan want het begon allemaal toen hij al midden de twintig was.

Sinds zijn jeugd werd hij vereenzelvigd met jazz en naast piano leerde hij ook nog saxofoon spelen. Naast dit alles zong hij ook pop en rock op Broadway maar jazz bleef steeds zijn ultieme passie. Na 'Something Beautiful' met daarop klassiekers als 'Laura' en 'Besame Mucho' is deze 'Love To Me' zijn nieuwe wapenfeit.

Na de opnamen van zijn vorig album wordt Bob Mundy hier op deze 'Love To Me' terug herenigd met toetsenman Dan Kaufman. Ook bassist Peter Slavov, gitarist Lage Lund en trompettist Dominick Farinacci zijn weer van de partij en zo is Bob Mundy net als bij zijn 'Something Beautiful' klaar voor een volgende nominatie.

Openen doen ze met 'But Beatiful' en dit nummer kan tot Bob's all time favorites worden gerekend. 'Love To Me' komt dan weer uit een van zijn favoriete Brodway shows, 'The Light in The Piazza'. Begeesterend mooi is ook de ballade 'The Good Life' waarop de cello van Yves Dharamraj wel een zeer opmerkelijke intrede doet. De samenhang van Bob Mundy's prachtige stem en de heerlijke conversatie met Dominick Farinacci's trompet aangestuurd door Dan Kayfman zijn werk op de black & white keys werken betoverend in op je tijdens het beluisteren van deze 'Love To Me'.

Are you in for an enchanted moment, listen to this 'Love To me'...

 

tracks:

01. You Wanna Bet
02. Loads Of Love
03. Getting Beyound Goodbye
04. The Good Life (ext. version)
05. But Beautiful
06. Carpe Diem
07. All You Need To Sat (Never Say Yes)
08. No Time For Love
09. I Never Likes You
10. Love To Me
11. Until
12. The Last Night Of The Year

bonus track:

13. The Good Life

musicians:

Bob Mundy: vocals
Dan Kaufman: piano
Peter Slavov: bass
Mark Ferber: drums
Lage Lund: guitar
Sean Harkness: guitar
Dominick Farinacci: trumpet
Joel Frahm: tenor sax
Sam Sadigrursky: tenor & soprano sax
Keita Ogawa: percussion
Yves Dharamraj: cello