© Rootsville.eu

Bobbo Byrnes
Motel Americana


© Rootsville 2017

Bij Bobbo Byrnes gaat bij de vele Americana liefhebbers meteen wel een belletje rinkelen wanneer we het ook hebben over 'The Fallen Stars'. Ook 'Riddle & The Stars' is een spinsel van deze uit Californië afkomstige singer-songwriter. Met deze 'Motel Americana' weet deze Bobbo Byrnes een solo album uit brengen.

Je vraagt je meteen af waarom solo?, want ook op dit album dit album zijn vrouwtje Tracy Byrnes aan de bass en drummer Brandon Allen te horen en dan hebben we het toch over 'The Fallen Stars'. En ja ook Ben Riddle mag erop meedoen en zodoende is het hele huishouden van deze Bobbo Byrnes aanwezig. Voeg daarbij nog Matt Froehlich, Rami Jaffee en Travis King en zodoende hebben we de ganse orkestratie opgenoemd voor deze 'Motel Americana'.

Opener van dit album is het gereserveerde 'Hold Me', een ballad waardoor je een klein beetje hoopt dat er ook wat up-tempo zit aan te komen. En ja hoor, met nummers als 'To The Door' en 'Hate This Town' krijgen we een meer gebruikelijke mix van Americana en country-rock. Voor dit album schreven Bobbo en Tracy 7 nieuwe nummers en samen met Morgan Keating schreef Bobbo ook 'Solitaire'. Het afsluitende 'Long Way To Nashville' pende hij samen met Chuck Roberts.

Op 'I May Never Know' krijgen we een extra toevoeging van Rami Jeffrey met zijn warme grooves uit de B3. Jagger en Richards van de 'Stones' mogen ook langs de kassa passeren want van hun gebruikt hij 'No Expectations'. Prachtig album al weten we nu niet of met deze 'Motel Americana' deze Bobo Byrnes enige vorm van onafhankelijkheid heeft verworven wanneer er ook die andere op zijn te horen.


tracks:

01. Hold Me
02. To Her Door
03. APB
04. Hate This Town
05. I May Never Know
06. Heading South
07. Millsboro
08. Solitaire
09. No Expectations
10. Nothing Needs To Be Said
11. 1,2,3
12. Long Way To Nashville


more info:

year: 2017

artist: Bobbo Byrnes

label: Songs and Whispers

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Bobbo Byrnes: vocals, guitars, mandolin, pedal steel, B3 organ, drums, bass, dumpster
Tracy Byrnes: bass and backing vocals
Ben Riddle: backing vocals
Brandon Allen: drums, percussion
Matt Froehlich: cajon drum kit, percussion
Rami Jaffee: Hammond B3 organ
Travis King: slide solo in Heading South