© Rootsville.eu

Bonefish (SE)

tiltle: Atoms
music: rock
year: 2017
label: S-Rock Music Productions


info artist: Bonefish
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Bonefish is een (rock)formatie afkomstig uit Zweden en meer bepaald uit Stockholm. Met deez 'Atoms' is dit viertal toe aan hun 3de wapenfeit wanneer het albums betreft, als we hun EP uit 2014 mogen meetellen. Hun selftitled debuutalbum dateert van 2013.

Frontman tekent voor zo goed als alle nummers op dit schijfje dat werd opgenomen in de 'Rockfield Studio' in Wales. 'Atoms' is een album dat richting pop-rock komt aan te leunen, alhoewel dat er ook soms een vleugje Americana in wordt verwerkt. Na een soft opener met de titeltrack laten ze op het daaropvolgende 'Another Day' hun rockinvloeden opmerken zonder evenwel totaal overstag te gaan.

Met zowel 'Fallen In Love' als 'Old Town Fishermen Blues' belanden ze dan evenwel terug in het soft gedeelte van de rockmuziek. Met 'Sister' bekomen ze een mix van stevigere rock dat evenwel verwerkt wordt met een intro van een of ander mythisch wezen. Het ganse album balanceert tussen pop en rock waardoor het moeilijk concentreren blijft. Afsluiten doen ze alsof ze terug in het New Wave tijdperk belanden à la 'Cure'.

 

tracks:

01. Atoms
02. Another Day
03. Fallen In Love
04. Old Town Fishermen Blues
05. Potential Loss Of Faith
06. Sister
07. Kissing in The Rain
08. I See Your Heart
09. Hey Hi Ho
10. Salt And Chrome
11. Crappy Eyes

musicians:

Bie Karlsson: vocals, gitarist,
Anders ‘Nylle’ Thoor: bassist
Matte Norberg: gitarist
Rasmus Rasmusson: drummer