© Rootsville.eu

Boogie Patrol
Man on Fire


©Rootsville 2017

Vanaf de eerste noten op deze 'Man On Fire' was ik meteen verloren. Niet zozeer om de stem als schuurpapier van Rott'n Dan maar het enorme soulfeeling dat er in deze muziek steekt van deze 'Boogie Patrol'. Na het beluisteren van hun nieuwe album, dat zijn release kent op 28 april, is het aannemelijk waarom deze band tot één van de beste 'live acts' van West-Canada mag worden gerekend.

Van origine bestaat deze uit Edmonton afkomstige band uit 5 leden die sinds 2007 het laten shaken tijdens hun concerten. De band, dat zijn: Rott'n Dan, Yuji Ihara, Chad Holtzman, Nigel Gale en Emmet Van Etten maar de meerwaarde van dit nieuwe album zit hem ook in het extra toevoegen van 'The Mocking Shadows Horns'.

Deze 'Man On Fire' is een gevarieerd album geworden en het woord kan je bijna letterlijk nemen op nummers als het smokende 'Easy To See'. Boogie 'n roll van de bovenste plank. Openen doen ze zeer funky met 'Players Blues', een nummer dat je weet mee te nemen naar de funk in de jaren 70-tig. Met het daaropvolgende rockende 'Whole Lotta Gravy' wordt de show gestolen door de drumbeats van Emmett Van Etten en de doordringende grooves van Mac Arnold op de 'black & white keys'.

Denk nu niet dat het allemaal rockende of funky nummers zijn want 'Foolish Mind' is in samenwerking met de soulvolle klankkleur van Rott'n Dan en horny horns een meer dan geslaagd huwelijk. Met 'Hard To Tell' gaan ze zelfs even maar desalniettemin geslaagd de ballad toer op. Afsluiter is titeltrack 'Man On Fire' en na deze 10 tracks bevinden we ons in een dancin' mood.

Boogie Patrol they're are a bunch of bad motherf*ckers...so let's get ready for them!


Tracks:

01 Players Blues
02 Whole Lotta Gravy
03 Foolish Mind
04 Hard To Tell
05 Shaker Down Bellow
06 Easy To See
07 Just Wanna
08 Got One On Ya
09 Let's Get Ready
10 Man On Fire


more info:

year: 2017

artist: Boogie Patrol

label: Independent

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Rott'n Dan Shinnan: vocals & harmonica
Chad Holtzman: guitar & backing vocals
Yuji Ihara: guitar
Nigel Gale: bass
Emmet Van Etten: drums, percussion & backing vocals.

special guests:

Mac Arnold: B3, Fender Rhodes, Wurlitzer & Clavinet
Murray Pulver: horn arrangments

The Mocking Shadows Horns are:

Kim Beachum: trumpet
Gareth Hughes: tenor sax
Carsten Rubeling: trombone