© Rootsville.eu

Brett Perkins & The Pawn Shop Preachers (US)

tiltle: Put A Fork In Me, I'm Done
music: singer-songwriter - Americana
year: 2017
label: Works Of Heart


info artist: Brett Perkins
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2017


Om van het zonnige California te verhuizen naar het veel koudere noorden moet je toch heel wat liefde ervoor over hebben. Dit is wat Brett Perkins jaren geleden had toen hij richting Copenhagen trok. Het was ginds in Denemarken dat hij het 'Copenhagen Songwriters Festivals op poten kwam te zetten. Daarnaast werkte hij samen met tal van andere songwriters en werkte hij sinds begin jaren 80-tig met tal van andere muzikanten samen. Brett was ook de lead-singer van de formatie 'The Sneaks'.

In Denemarken staat hij ook bekend als 'Preacher Brett' en samen met 'The Pawnshop Preachers' brachten ze deze zomer hun nieuwe album 'Put A Fork In Me, I'm Done' uit. De 12 tracks op dit album brengen je onmiddellijk in een 'good mood' bij het luisteren ervan. In een mix van Folk en Country met een vleugje Hillbilly trekken ze alle registers open.

Na het vrolijke 'It's Possible' krijgen we 'I Could Stay With You'. Een nummer met enige twang en met een beetje een Diddley beat. Invloeden van verschillende stijlen zijn duidelijk merkbaar zoals ook op het country-deuntje 'She Got Champagne Tastes on My Beer Budget' net als 'I'm Longin' For A Short Term Relationship'

Met veelal humoristische teksten proberen Brett Perkins & The Pawn Shop Preachers' hier een country album te brengen waarop je gezellig kan onthaasten. Een samenbrengen van diverse instrumenten die country en hillbilly zo aantrekkelijk maken zoals een 'fiddle', een pedalsteel en heel wat twang, tot een barrelhouse piano toe.

Een bonte bende die 'Pawn Shop Preachers' en zonder meer een uitbundige show als je in de mogelijkheid bent om naar deze band kan gaan kijken, let's have some fun and do it...

 

tracks:

01 It's Possible
02 I Could Stay With You
03 She Got Champagne Tastes on My Beer Budget
04 I'm Longin' For A Short Term Relationship
05 She Loves My Belly & My Bald Spot
06 I Just Feel Good For No Particular Reason
07 The Next New Now
08 Just Like Jesus
09 B.I.B.L.E.
10 Pretty Girls Gotta' Work Twice As Hard With Me
11 Get Me Outta' Nashville
12 Put A Fork In Me, I'm Done