© Rootsville.eu

Brian Cullman
New Year's Eve


© Rootsville 2017

Deze 'New Year's Eve' is een Ep die eind 2016 werd uitgebracht nadat hij dat jaar ook zijn tweede album 'The Opposite Of Time' op de markt bracht. Deze EP zal wel als doel hebben gehad om bv. als kerstgeschenk te dienen waardoor de titel 'New Year's Eve' dan bezter tot uiting kan komen.

Brian Cullman is een roots-folk rocker die ook als schrijver tewerk is gesteld bij een paar magazines. Als inwoner van New-York zit hij uiteraard op de juiste plaats om diverse stijlen door elkaar te mixen. Zo is ook deze 'EP' voornamelijk moderne folk te noemen maar vinden we toch ook wat invloeden terug gaande van New Wave tot Jazz en dat heeft misschien ook te maken met het instrumentarium. Opmerkelijk is ook dat voor de 4 nummers telkens andere muzikanten werden verkozen voor het samenstellen van dit kleinood.

Drie van de vier zijn eigen composities al heeft hij voor 'Minor Love' van F&B Bryant eeen gans ander arrangement geschreven. Stevige folk-rock met nummers als het rockende 'The Book Of Sleep'. 'Minor Love' is een ballad waarbij hij voor de lyrics toch even enkele woordjes is gaan lenen bij een monsterhit van de Everly Brothers.


tracks:

01. New Year's Eve
02. The Book Of Sleep
03. Minor Love
04. I Know

more info:

year: 2016

artist: Brian Cullman

label: Cosmic Trigger

promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)

musicians:

Brian Cullman: guitars & vocals
Jimi Zhivago: guitar & percussion
Glenn Patscha: piano
Byron Isaacs: bass & vocals
Joihn Ellis: sax
Sara Lee: bass
Vernon Reid: guitar
Larry Saltzman: guitar
Leslie Winston: keyboards
Steve Holley: drums
Sid McGinnis: guitar
Russ Walden: organ
Brian Stanley: bass
Jay Daugherty: drums
Jenifer Smith: vocals