© Rootsville.eu

Brock Zeman
The Carnival is Back in Town


©Rootsville 2017

Brock Zeman doet met deze 'The Carnival is Back in Town' zijn naam als meester singer-songwriter alle eer aan. Bij het beluisteren van zijn teksten en het luisteren naar zijn muziek kan je hem wel een beetje gaan bestempelen als de Canadese versie van een Tom Waits. Op dit nieuwe album kan je 13 nummers terugvinden (de 14de track is een reprise van de titeltrack).

Als een 'true storyteller' weet hij je aan de speakers te kluisteren wanneer je deze 'The Carnival is Back in Town' aan het beluisteren bent. Dit album zijn hoogstaande lyrische vertellingen omkadert door meesterlijk gecomponeerde muziek. Bij een aantal nummers wordt je gewaarschuwd voor enige vorm van godlasterende verwijzingen, iets waar we eens niet gaan van wakker liggen. Het zijn de songs, de muziek die het doet.

Na opener met de titeltrack komt hij met 'Hammer Them Stakes Down' wel helemaal in het vaarwater van de meester uit Californië, den Tom. Het gans album lang wordt je ondergedompeld met diverse gevoelens van levende verbeelding en intriges. 'Come One Come All' brengt je terug naar de 'carnival' van toen met een integrerende Engelse wals en niet zelden op dit album worden de nummers geïnfecteerd met deuntjes van weleer.

De inspiratie voor het maken van deze 'The Carnival is Back in Town' haalde deze Brock Zeman zonder fout uit de rijke geschiedenis van 'circus en kermis' muziek. Zowat in ieder nummer neemt hij je ontegensprekelijk mee naar de tijden van weleer. Net zoals bij 'de 'Freak Show' waar hij je meeneemt naar de 'dark side of carnival' met als spreekstalmeester niemand minder dan Brock Zeman.

Moest deze Brock Zeman nu eens 'on tour' zijn met een heus circusprogramma georkestreerd door deze 'The Carnival is Back in Town', dat zou pas het een show zijn...


Tracks:

01 The Carnival Is Back In Town
02 Hammer Them Stakes Down*
03 Stitch
04 Come One Come All
05 The Juggler*
06 Buckshot Sadie
07 Dirty Little Secrets
08 Little Mac
09 Freak Show*
10 Percy Jones
11 Drinks (The Clown)*
12 Closer To God
13 The Moon Ain't Full
14 The Carnival Has Left Town

* waarschuwing voor blafemie (belastering van de godheid)

 

more info:

year: 2017

artist: Brock Zeman

label: Busted Flat Records

promotion: Sarah French Publicity

musicians:

Brock Zeman
Blair Hogan
Ryan Weber
Dylan Roberts
Tyler Kealey
Michael Ball
Wayne Mills
Julie Corrigan
Kelly Prescott